Genomineerden Gala van de Tiense Troeven ’18/’19

Starter van het jaar

Break Out Escape Rooms

Sean Reniers en Brecht Marsoul introduceerden de eerste twee Escape Rooms in Tienen. De ideale activiteit om te doen met je vrienden of familie. Vecht tegen de tijd en bevrijd jezelf!

French Made Patisserie

Jennifer Paris ruilde haar bakfiets in om haar eigen zaakje te beginnen: de eerste vegan patisserie in Tienen en omstreken. Met haar zeer gespecialiseerde gebakjes boorde ze een nieuwe markt foodies aan in Tienen.

Pincho

Smullen van Spaanse tapas en pinchos in het hartje van onze stad. Jan Schevenels en Tom De Goignies toverden een nieuwe speler in de Tiense horeca op de kaart.

Jongere van het jaar

Nicky Martens

Nicky was het afgelopen jaar voorzitter van de Jeugdraad in Tienen en engageert zich daarnaast ook in Scouts De Hinde. Dit jaar heeft ze haar engagement voor onze stad ook omgezet in een mandaat voor de gemeenteraad.

Jordy Mellaerts

Jordy Mellaerts, aka DJ Jomel, is de rijzende ster aan het Tiense DJ/Producer firmament. Hij was mee verantwoordelijke voor de soundtrack van de Tiense zomer door zijn passage op de vele feestjes waar hij achter de decks te vinden was.

Dries Reniers

Dries is de frontman van Sugarboys the Band, een groep die hij vormt samen met Cedric Derwa, Stijn Drews en Warre Verheyden. Als gezicht van deze jonge band, stond hij al op menig Tiens podium.

Vereniging

Studentenclub Freya

Freya is de eerste vrouwelijk studentenclub voor alle studentes van Tienen en omstreken die over heel België studeren.  Studentes met een hart voor Tienen die tijdens de Kweikersparade de kweikerskoppen droegen.

Goetsenhoven for Life

Met ” Goetsenhoven For Life ” wil deze vereniging met tal van activiteiten verspreid over het ganse jaar geld inzamelen om een goed doel te steunen!

OpgewekTienen

OpgewekTienen is de burgerbeweging die inzet op samenhorigheid en probeert om leven en wonen in onze stad zo aangenaam, sociaal en duurzaam mogelijk te maken.

Vrijwilliger

De vrijwilligers van Brandweer Tienen

Deze dappere vrijwilligers staan altijd paraat om in dienst van de Tiense brandweer mee uit te rukken bij alle noodoproepen.

Gerry Crabbé

Gerry liep dit jaar in de kijker, niet enkel door zijn eigen engagement voor de stad, maar ook door zijn niet aflatende steun aan verenigingen die zich ook engageerden.

Mark Hanssen

Mark is opnieuw de man gebleken waar zovele Tiense verenigingen blindelings op kunnen vertrouwen: OpgewekTienen, Pand10, de Fietsersbond… om er maar enkele te noemen.

Foto van het jaar

door François Werbrouck
door Milan Pieteraerents
door Steven Geys

Buurt

Het DOK van Tienen

De buurt achter de Kabbeekvest kon opnieuw op veel betrokkenheid van haar bewoners rekenen. Hun straatkaffees zijn ondertussen een vaste waarde en daaraan koppelden ze dit jaar een druk bezochte speelstraat op de buitenspeeldag.

Donystraat (VeDoVe – DemiDony)

De Donystraat had al haar eigen wijkcomité en wijkfeest, maar daaraan koppelden ze dit jaar in contrei VeDoVe ook de overwinning van de eerste Lazuur aan vast.

Hakendover

De Paardenprocessie, de gelegenheidscafés, de Hakendoverse feesten, …. weinig plekken in onze stad ademen zo een solidair engagement uit om samen een dorp te bouwen. Hakendover toont zich als de gezelligste deelgemeente van Tienen.

Artiest van het jaar

An Roovers/ Atelier X

Keramiste An Roovers ging aan de slag met Tiense klei en bracht haar keramieken schaalmodel van onze stad helemaal naar de 16e editie van de Architectuurbiënnale in Venetië, samen met Peter van Impe en Steven Massart.

Gilles Thiry

Gilles zette Tienen op de kaart door in ‘Belgium’s got talent’ de finale te halen door iedereen te verbazen met zijn paalacrobatie. Gilles bracht zijn skills ook terug naar zijn thuisstad en gaf vele demonstraties voor de Tienenaars.

Tharwa Said Photography

Deze jonge portretfotografe werkte zich in de kijker met haar prachtige foto’s van zwangerschaps- en babyfotografie.

Evenement

College Beach Bar

Iedereen die afgelopen zomer in Tienen was, heeft ongetwijfeld tijd doorgebracht in de Beach Bar. Met een strand en een zwembad in het hart van de stad. De Beach Bar stond de hele zomer garant voor feestjes, events, voetbalplezier en feelgood vibes.

Kweikersdag/Lazuur

De Tiense feestdag is stilaan een vaste waarde aan het worden, maar de editie van dit jaar in de Begijnhofkerk in de Potterij was een absolute schot in de roos. Niet in het minst door de eerste editie van de ‘Lazuur’, de buurtenwedstrijd ‘schaaplopen’ die voor een ongelooflijk beleving zorgde.

Oud College Pop-ups

Weinig dingen hebben afgelopen jaar zo’n een impact in onze stad gehad als de geboorte van het ‘Oud-College’. In een razendsnel tempo verenigden tientallen jonge ondernemers zich om deze nieuwe Tiense hotspot uit te bouwen. Naast de vele pop-up shops zorgde Oud-College ook voor een hele resem nieuwe events op de Tiense kalender.

Tienenaar

Steven Janssens

Steven is niet alleen de vlotte en sympathieke kapper van salon Dilio aan de Kabbeeksepoort, hij is tevens de drijvende kracht achter Tienen Beweegt vzw. Daarmee was hij afgelopen jaar de sterkhouder van de Skibar vorige winter en de Beach Bar die de zomer van Tienen mee vormgaf. Steven zit nooit verlegen om de handen uit de mouwen te steken!

Philippe Liesenborghs

Philippe is een bekend gezicht in Tienen. Als medewerker van Riso en voorzitter van OpgewekTienen is hij als geen ander begaan met de sociale cohesie van onze stad. Zijn stempel is herkenbaar in alles van Pand 10, over de Langste Eettafel, de Kweikersdag, de Stadsakker, de Tiense Reuzen en nog zo veel meer.

David Titeca

Deze sympathieke brouwer die Tienen al liet genieten van de Hoplinter bieren, stak afgelopen jaar zijn schouders onder het ‘Oud College’ project en toverde als exploitant van de site een nieuwe dynamische plek in onze stad waar hij erin slaagde om tientallen ondernemers te laten samenwerken om van het college de plek te maken die het ondertussen geworden is.

Corsari

Deze prijs wordt uitgereikt door de redactie van TienenTroef zelf.