Volg je innerlijke weg

Is jouw dag ook altijd te kort? Op het einde van de dag denk ik vaak aan wat ik vandaag gedaan heb en wat er nog allemaal op dat ‘to do lijstje’ staat. We leven meer en meer in de rush van het leven en nemen nog amper tijd voor onszelf, met lichamelijke en emotionele problemen vandien. Het is oké om eens niets te doen, de hele dag te netflixen of een boek te lezen. Volg je gevoel, je innerlijke weg, neem me-time!

Deze zomervakantie heb ik nog geen lange vakantie genomen door de c-pandemie. Al dat gedoe rond testen en quarantaine lieten we liever achterwege, dus hebben we gewacht tot we allebei volledig gevaccineerd zijn om een buitenlandse vakantie te plannen. Hierdoor ben ik al 8 maanden bijna non-stop aan het werk en trakteerde ik mezelf de afgelopen maand op vrije vrijdagnamiddagjes voor me-time.

Eén van die vrijdagnamiddagen bracht ik door bij Marleen Stillaert in haar healingpraktijk ‘Je innerlijke weg’ in Oplinter.

Vind je innerlijke balans

Bij het binnenkomen, word ik begroet door Marleen. Wat me meteen opvalt, is het aroma van het voetenbadje dat al voor me klaarstaat. Het geeft meteen zoveel rust. Terwijl ik mijn voeten in het badje plons, heb ik een babbel met Marleen over wie zij is en wat ze doet.

Marleen startte met de praktijk na een moeilijke periode en vond hierbij kracht in de spirituele technieken. Healing is een oude techniek om je essentie, wie je werkelijk bent, naar boven te brengen. Het brengt weer balans in je lichaam en in je leven. Het is een effectieve techniek voor fysieke en emotionele problemen als de klassieke geneeskunde geen verdere verbetering biedt.

marleen stillaert

Het kan je lichamelijke pijn verminderen door een sessie voetreflexologie of een ontspannende massage. Marleen werkt ook met kleurenpunctuur, reiki en oliën waardoor ook het emotionele aspect aangesproken wordt. Hoe weet je welke therapie voor jou het beste is? Door de informatie die jij aan Marleen geeft en het gesprek dat je met haar aangaat, weet zij intuïtief welke behandeling voor jou het beste resultaat kan opleveren.

Inner balance massage

Je lichaam wordt van top tot teen met de oliën van Aura-Soma ingesmeerd. Deze massage brengt de energieën in jouw aura en in jouw lichaam weer in evenwicht, weer in haar natuurlijke balans. Alle energie die niet van jou is of niet bij jou hoort, wordt verwijderd. Geblokkeerde energie wordt afgevoerd. Deze oliën hebben een helend effect doordat zij de emoties en eventuele pijn helpen verzachten, verminderen en soms zelfs geheel wegnemen.

Ik voel meteen een rust over me heen stromen door de geur van de oliën en de ontspannende massage door Marleen. Door mijn job heb ik veel last van nek, schouders, rug en kuiten waarbij de – toch stevige – massage deugd doet. De volledige sessie duurt anderhalf uur, waardoor je heel ontspannen de ruimte verlaat.

Marleen ontdekte nog wat interessante dingen op die ze gevoeld had tijdens de massage. Mijn rechterschouder zit vast, wat ze linkte aan de maag. Ik heb al een hele tijd maagproblemen, dus er ligt letterlijk iets op mijn maag. Daarnaast voelde ze ook wat aan mijn keel, wat betekent dat ik bepaalde dingen moet durven uitspreken. Ik denk vaak erg goed na over de dingen die ik zeg en houd ook vele gedachten gewoon voor mezelf, om me te beschermen. Tenslotte legde ze een carneool, gekenmerkt door zijn helende werking, op mijn buik om mijn maag-darmproblemen te verminderen.

Helend effect

Marleen geeft al 3 jaar deugddoende massages. Haar andere technieken heb ik (nog) niet ontdekt. Ik was zeer ontspannen, dus dat effect heeft het zeker gehad. Het zette me ook aan het denken, waardoor ik beslist heb om nog meer, en kwalitatieve, me-time momenten te voorzien in mijn leven. Ik breng ook meer structuur in mijn dagdagelijkse bezigheden om stress te reduceren en minder post-its in mijn hoofd te hebben. Leven in het nu.

Wist je dat lichamelijke klachten vaak aan je emoties gelinkt zijn? Pijn ter hoogte van je lever is gelinkt aan boosheid, bij je maag ligt er nog iets op je maag dat je nog moet uitspreken, …

Kan je bij Marleen enkel als volwassene terecht? Neen, je kan ook met je kinderen bij haar langsgaan voor massages met aangepaste oliën. Kinderen die teveel prikkels binnen krijgen, met bepaalde angsten kampen of bedplassen helpt ze verder. Ook baby’s met reflux of slaapproblemen kunnen bij haar terecht voor voetreflexologie.

Wil je meer weten over de behandelingen die Marleen van Je innerlijke weg in haar praktijk doet? Je vindt meer informatie op haar website www.jeinnerlijkeweg.be

Adres: Dalweg 34, 3300 Oplinter

Auteur: Evy Ceusters

Fotograaf: Annemie Verboomen