2016 – Het jaaroverzicht van Evy Ceusters

Traditiegetrouw is december de maand waarin we terugblikken op het voorbije jaar. Bij TienenTroef is dat niet anders. Tot aan het nieuwe jaar stellen wij de komende weken elke dag een van onze medewerkers aan jullie voor, aan de hand van haar/zijn antwoorden op onze TienenTroef Eindejaarsvragen. Vandaag is dat onze blogster Evy Ceusters.

Wat vind jij de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

Een gebeurtenis die bij mij, en zeer zeker ook bij vele anderen, een indruk heeft nagelaten, zijn de aanslagen in ons land. Je staat er toch even bij stil dat jijzelf, je familie of vrienden op die plaatsen hadden kunnen zijn.

Wat vind jij dé gebeurtenis van het jaar in Tienen?

Tienen boekt vooruitgang om een levende stad te zijn. Er werden veel en leuke evenementen georganiseerd en ik hoop dat deze trend in 2017 wordt verdergezet.

Wie is voor jou de persoonlijkheid van het jaar?

Ik vind deze vraag moeilijk omdat ik daar niet mee bezig ben. Maar wie ik wel bewonder om haar naturel is niemand minder dan Cathérine Moerkerke. Ze brengt haar reportages zoals je ze zou vertellen aan de keukentafel. Haar programma ‘Cathérine’ is toptelevisie!

 Wat is jouw beste/slechtste tv-moment van 2016?

Er zijn het afgelopen jaar veel toffe en interessante programma’s gemaakt. Mijn droomjob, naast communicatie-experte, is verpleging. De beste tv-momenten waren voor mij dus onder andere ‘Spoed 24/7’, ‘Helden van Hier’ en ‘Topdokters’.

Wat vind jij het beste boek, de beste film, het beste toneelstuk/concert en het beste muziekalbum van 2016?

  • Beste film: ‘Fantastic beast and where to find them’. Ik ben een grote Harry Potter-fan en ik werd weer helemaal betoverd.
  • Beste concert: Netsky. Ik mocht deze fantastische dj in een intieme setting bij Qmusic meemaken. Voor herhaling vatbaar!
  • Beste muziekalbum: Ushuaia van K3. Geweldige meezingers om een saaie autorit op te fleuren.   
  • Beste boek: Ik heb dit jaar niet veel gelezen, maar ik heb wel ontdekt dat ik fan ben van de thrillers van Nicci French.  

Wat heb je het voorbije jaar geleerd?

Ik heb geleerd dat je moet doorzetten om je doel(en) te bereiken. Alles loopt niet altijd zoals jij het wenst, maar je moet altijd onthouden dat alles, vroeg of laat, in z’n plooi zal vallen. Zo heb ik dit jaar een toffe job gevonden bij een groot communicatiebureau en heb ik veel kennis opgedaan op het vlak van webdevelopment, social media en communicatie. Kennis die ik ook voor TienenTroef als blogger/reporter en als verantwoordelijke communicatie bij Rode Kruis Tienen kan gebruiken.   

Wat is jouw goede voornemen voor 2017?

Ik wil in 2017 leren, leren, leren. Ik zal me verdiepen in de nieuwste trends binnen communicatie en marketing om mezelf te verrijken. Verder het typische voornemen: meer beweging! Ik heb een zittend beroep en bewegen is een must. Extra danslessen, pilates,… het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Wat mag er voor jou gebeuren in Tienen in 2017?

Stad Tienen mag de verschillende evenementen nog iets toffer en vollediger communiceren. Er waren vaak events die te weinig gecommuniceerd werden waardoor de inwoners niet wisten dat er iets plaatsvond. Verder was ook niet elk evenement volledig uitgewerkt en/of was het maar kaal ingericht. Als ze hulp of advies nodig hebben, mogen de verantwoordelijken mij altijd contacteren ;).    

Wie moeten we in 2017 zeker interviewen?

De persoon die ik zeker wilde interviewen, heb ik al geïnterviewd, namelijk Annemie Couvreur. Het artikel is gisteren op  TienenTroef verschenen! Verder gun ik het iedereen in Tienen die een meerwaarde biedt om eens in de spotlights te staan.

 Wie wens je wat toe voor 2017?

Ik wens mijn TienenTroef vrienden het allerbeste toe. Dat we allemaal nog lang en met veel ‘goesting’ mogen/kunnen samenwerken.