2016 – Het jaaroverzicht van Lotte Hendrickx

Traditiegetrouw is december de maand waarin we terugblikken op het voorbije jaar. Bij TienenTroef is dat niet anders. Tot aan het nieuwe jaar stellen wij de komende weken elke dag een van onze medewerkers aan jullie voor, aan de hand van haar/zijn antwoorden op onze TienenTroef Eindejaarsvragen. Vandaag is dat één van onze fotografen Lotte Hendrickx.

Wat vind jij de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

Er zijn heel wat gebeurtenissen waar je niet omheen kan zoals de aanslagen in Brussel, de Brexit en de presidentiële verkiezingen in Amerika. Maar toch kies ik voor een persoonlijk hoogtepunt: het behalen van mijn bachelordiploma Fotografie aan het Narafi. Dat was een fantastisch moment, omdat ik dit mocht beleven met geweldige medestudenten en omdat er een prachtige tentoonstelling uit voortkwam.

Wat vond jij dé gebeurtenis van het jaar in Tienen?

Voor mij is dit ongetwijfeld het HAP foodtruckfestival in het stadspark van Tienen. Bijkletsen in een gezellige omgeving met lekkers in de hand, wat moet een mens nog meer hebben? Dit was echt wel de topgebeurtenis van het jaar, naast de launch van TienenTroef natuurlijk 😉 !!

Wie is voor jou de persoonlijkheid van het jaar?

Voor mij is dit zevenkampster Nafi Thiam. Wat een ongelofelijke prestatie! Eerste Olympische Spelen en al meteen goud. Daar heb ik echt superveel respect voor.

Wat was jouw beste/slechtste tv-moment van 2016?

Het beste tv-moment is voor mij zonder enige twijfel ‘Het goeie leven’ op Eén. Omdat het, zoals de titel al aangeeft, gewoon een goede samenvatting is van wat een goei leven inhoudt. Ideaal om bij neer te ploffen in de zetel.

Wat vind jij het beste boek, de beste film, het beste toneelstuk/concert en het beste muziekalbum van 2016?

Beste boek: ‘Het beste vriendenboek’ van Elise De Rijck, gewoon omdat ik het zo nostalgisch vind en er nu al naar uitkijk om het binnen 50 jaar nog eens van onder het stof te halen.

Beste film: ‘Belgica’ van Felix van Groeningen. Het was misschien niet de beste film qua verhaallijn, maar ik werd wel helemaal meegezogen in de sfeer door het fantastische camerawerk en de topsoundtrack van Soulwax.

Beste concert: zonder enige twijfel Muse met hun ‘Drones’ tour. Gewoon genieten van begin tot einde.

Muziekalbum: ‘Sway’ van Trixie Whitley.

Wat heb je het voorbije jaar geleerd?

Dat 10 dagen afzondering van de buitenwereld niet zo goed is voor een mens. Ik heb me voor een fotoproject namelijk 10 dagen opgesloten in een huis in de middle of nowhere om te zien welk effect dit op mij zou hebben. Het bleken 10 zware en enorm eenzame dagen te zijn.

Wat is jouw goede voornemen voor 2017?

Meer stilstaan en genieten van de kleine dingen.

Wat mag er voor jou gebeuren in Tienen in 2017?

Ik hoop dat Tienen wat meer gewaardeerd zal worden in 2017, want het is echt een stad om trots op te zijn. En ik hoop dat TienenTroef hieraan kan bijdragen.

Wie moeten we zeker in 2017 interviewen?

De kleine Tienenaar met een groots verhaal. Ik weet niet precies wie dit zal zijn. Maar ik denk dat Tienen nog veel geheime troeven heeft die het lezen waard zijn. Dus beste lezer van onze blog: als je je geroepen voelt, laat het dan weten, want ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Wie wens je wat toe voor 2017?

Ik wens iedereen eerst en vooral nog een megafantastisch spetterend eindejaar. Ook wil ik onze lezers in het bijzonder nog extra veel leesplezier wensen!