Car Free Festival: Pand10 voor een dag Studio Tienen!

Kent u Paul Lembrechts? Neen? Troost u, ik kende de man ook niet tot vandaag. Maar ik ben hem even gaan opzoeken. Paul Lembrechts is de gedelegeerd bestuurder, of ceo, van de VRT. Waarom ik dat wilde weten? Omdat meneer Lembrechts volgens mij plannen heeft met onze stad.

Want op hetzelfde ogenblik dat de KetNet-wrappers het Martelarenplein in Tienen onthulden als de locatie voor Heldenland, de gloednieuwe project-speeltuin van KetNet, streek een legertje producenten van Studio Brussel neer in Pand10 om vanuit onze stad hun Car Free Festival door de avondspits te loodsen. Naarstig gebogen over hun laptopjes, zaten ze de uitzending voor te bereiden. En omdat uw nederige reporter nog niet aan bilocatie kan doen, verkoos ik om mijn oor te luisteren te leggen bij Vincent Byloo, van Studio Brussel.

Wat brengt Studio Brussel uitgerekend naar Tienen?

We waren gewoon op zoek om voor het Car Free Festival uit te zenden vanuit verschillende stationsgebouwen in Vlaanderen en wouden liefst naar een stad waar we nooit eerder zaten. Tienen beantwoordde aan die criteria. Een stad waar we bovendien waarschijnlijk heel wat luisteraars hebben zitten.

Hadden jullie al wel eerder van Tienen gehoord?

Ik ben van Leuven, dus ik wist uiteraard waar Tienen was, maar ik ken de stad verder niet echt. Als ik eerlijk moet zijn, is mijn beeld van Tienen gevormd door de reportages van Luc Haekens van De Ideale Wereld. Maar ik veronderstel dat de stad wel werkt om die verkeerde perceptie te doorbreken. Uiteraard kennen we Tienen bij Studio Brussel ook van Suikerrock. En…. Is Ben Crabbé ook niet van hier?

We kwamen eigenlijk zonder verwachtingen naar hier, maar toen we hier met de trein aankwamen en de achterzijde van het station zagen, vreesden we wel even dat alle stereotypes van Tienen waar zouden blijken. Maar nu we hier in Pand10 zitten: dit is echt een leuke plek. Ze hebben duidelijk hun best gedaan om hier een erg hippe bar van te maken. Ik bedoel: hier hangen gewoon schommels aan de toog! En ik denk dat ik me na de uitzending eens ga wagen aan zo een Hoplinter die ze hier schenken.

Wat mogen we van jullie passage vanmiddag verwachten? Hebben jullie speciale plannen?

Er is hier helaas geen live-muziek gepland. En er schieten me niet meteen Tiense bands te binnen die hier hadden kunnen komen spelen. Tijdens de uitzending gaan we vooral alle activiteiten van onze reporters in heel Vlaanderen proberen te bereiken. Het wordt een drukke uitzending, dus dat laat ook weinig ruimte voor interactie met de bezoekers. Maar als er hier iemand écht iets kan bijdragen, gaan we die zeker aan het woord laten.

Bovendien komt Coely ook even langs strakjes. Ze vertrekt van uit Tienen naar Leuven, waar ze op de verbinding naar Brussel een live-optreden zal geven. Het wordt sowieso wel leuk hier.

Wij gaan alvast meeluisteren. Veel succes!

Jullie ook!

 

Auteur: Alain Van Den Broecke

Foto’s: Yana Vandeborne en LOHX photography