De splinternieuwe Stadsakker ligt recht in het hart van wijkcomité ‘Het DoK van Tienen’ (Diestsesteenweg/Oplintersesteenweg/Kabbeekvest). Het was dan ook niet lang nadenken over de nieuwe locatie voor het DoKKafé.

Ik zit zelf nog niet zo lang in de organisatie van het wijkcomité, maar gezien de Stadsakker letterlijk in mijn achtertuin ligt, was het logisch dat ik de gastvrouw van de eerste editie op de akker wou zijn. Het DoK-concept bleef onaangeroerd: alle buurtbewoners waren welkom om samen de flesjes te kraken die ieder zelf meebracht. Het weer was de voorgaande dagen typisch Belgisch geweest en de weerman voorspelde ook voor vrijdagavond niet veel goeds. De nieuwe locatie kon dan wel top zijn, de gietende regen zou de sfeer misschien snel weggespoeld hebben.

Mijn nagelbijten bleek echter overbodig: ridder op het witte paard, Philippe Liesenborghs (Riso, OpgewekTienen, Stadsakker Tienen) kwam aangegaloppeerd met het geweldige nieuws dat er een permanente sheltertent op de akker zou worden neergeplant, net op tijd voor ons DoKKafé. Toen ik vrijdag na het werk ter plaatse kwam, stond de tent al te blinken in de zon – die zich van haar beste kant liet zien. Er was ook een barconstructie van fruitpaloxen gemaakt. Veel had de locatie dus niet meer nodig, enkel de vlagjes waren voor mij nog een essentieel onderdeel van de aankleding. Note to self: Ik denk dat mijn prioriteit volgende keer best kan gelegd worden op het voorzien van een paar extra lichtpunten. Kwestie van mekaar na het DoKKafé ook op straat nog te herkennen, voor wie wil dan…

Er werd de afgelopen weken goed geflyerd in de DoK-driehoek en een mooie kleurrijke affiche (met vlagjes!) werd ontworpen om overal in de buurt uit te hangen. We durfden stiekem hopen op een talrijke opkomst. Mijn verwachtingen werden in ieder geval volledig ingelost. De weergoden waren ons goed gezind!  Het gevreesde onweer liet zich enkel in de verte even horen, maar trok onze locatie verder volledig voorbij. Het weekend werd zo goed ingezet en de vele DoKKers babbelden tot in de vroege uurtjes. Het gezelschap, de nachtelijke terrassfeer en de zelfgemaakte wodka-limonade maakten de tongen soms wel heel los (ik noem geen namen). Genoeg sfeer in ieder geval om meerdere malen schatergelach over de akker te horen klinken.

Het heeft even geduurd voordat ik me thuis begon te voelen in Tienen, maar initiatieven zoals dit wijkcomité zorgen ervoor dat ik blij ben in deze buurt terecht te zijn gekomen. Een zeer gemeende dankjewel dus aan al die fantastische buren van mij, en tot de volgende keer?

Hou alvast de facebookpagina van het DoK van Tienen in de gaten voor de verdere activiteiten. De eerstvolgende activiteit zal plaatsvinden in het weekend van 1 en 2 juli (14u – 22u).

Auteur: Kim Rutten

Foto’s: Alain Van Den Broecke (DoK van Tienen)