Het Gala van de Tiense Troeven – De Finalisten voor “Vereniging van het Jaar”.

Op donderdag 18 januari 2018 reikt TienenTroef trofeeën uit in 10 verschillende categorieën. De finalisten van elke categorie werden door de inwoners van Tienen zelf genomineerd. De komende dagen stellen wij per categorie de kanshebbers aan u voor. Vandaag: Vereniging van het Jaar.

FINALIST 1: OPGEWEKTIENEN

De verwezelijkingen van opgewekTienen oplijsten is een bijzonder omslachtig werkje. Deze burgerbeweging zorgde als geen ander voor de heropleving van het gemeenschapsleven in Tienen. Een kleine bloemlezing uit hun activiteiten van het afgelopen jaar brengt ons langs de Tiense Reuzen, de Langste Tafel, de Kweikersdag, de oprichting van Pand10, samenwerking met het Wereldfeest, met de Stadsakker, en dan ook nog Parklife, de Shoebox actie, het Stadsforum en ga zo maar door… steeds gedragen door hun vele vrijwilligers, steeds met de leefbaarheid onze stad als prioriteit. Mooie finalist.

foto: opgewekTienen

FINALIST2: KVK TIENEN JEUGD

De jeugdwerking van KVK Tienen ondersteunt 300 jeugdspelers in Tienen. Ze organiseerde dit jaar naast de professionele opleiding van hun jonge spelers ook nog een zomerkamp, de Matexi-Cup met jeugdploegen uit meer dan 20 steden, een talentendag, een brunch, etc. … De jeugdwerking onderschrijft expliciet het charter voor ethiek in de jeugdsport en leert de jonge spelertjes dat er naast het voetbal zelf ook een heleboel waarden op te pikken zijn op de grasmat: samenhorigheid met de teamgenoten, verdraagzaamheid voor elk individu, respect voor tegenstanders en spelleiders en vooral veel spelplezier. ‘T is blauw, t’ is wit, ‘t is beter dan Madrid!

foto: KVK Tienen

FINALIST3: GOETSENHOVEN 4 LIFE

Wie dacht dat Goetsenhoven een landelijke deelgemeente is waar weinig te beleven valt, heeft duidelijk nooit van Goetsenhoven 4 Life gehoord. Deze vereniging is er in geslaagd om Goetsenhoven weer helemaal op de kaart te plaatsen. De wereldkaart zelfs, want dit jaar ondernam GFL de beklimming van de Ben Nevis (Schotlands hoogste berg) en kon je ook de wereldreizen van hun gesponsorde GFL-popjes volgen. Daarnaast was er thuis in Goetsenhoven ook geen gebrek aan evenementen: festival Goetrock, de Warmathon, een pasta-avond, en de Stratenquiz die de slimste straat van Goetsenhoven bekroont. Zin om te verhuizen naar de rand van de stad…? Wij weten waarheen!

foto: GFL

 

Je stem uitbrengen voor deze en alle andere categorieën kan via deze link.