Heerlijk Hakendover – Burenliefde

Het is een stille vrijdagavond als ik dit zit te typen. In de verte dreigen donkere wolken hun hemels nat over Hakendover te willen vergieten. Twee vogels kwetteren vrolijk in de voortuin. Het is van de ganse dag zo klaar nog niet geweest. De zon laat zich nog zien voordat ze weer verdwijnt en plaatsmaakt voor de nacht. 

De kindjes zijn net in bed en ik geniet van al die geluiden om me heen. Ik geniet ook van de fanfare die volgens mij een oefening hebben hier in de school. De muziek is rustgevend. Ik probeer er liedjes in te herkennen maar dat lukt me niet zo goed. 

In deze mijmering denk ik terug aan een dik jaar geleden. We woonden hier al enkele maanden. En ook al wonen we in een rijhuis, het was mij overduidelijk dat de buren een enorm goede band hadden. Het was mij nog niet gelukt om een echt gesprek met hen te voeren. Uitgezonderd het gebruikelijke ‘goeiedag’ dan. 

Simpelweg omdat ik er te verlegen voor was. 

Ziekenhuis 

Tot onze oudste zoon in het ziekenhuis belandde vorig jaar in april. Ik was toen 25 weken zwanger en we zaten in een volledige corona lockdown. Ik bleef overdag bij Lef, en Ruben kwam mij aflossen en bleef de hele nacht. 

Ik maakte me erg zorgen om ons zoontje. De strikte regels maakten dat ik nergens heen mocht. De buren hoorde ik gezellig keuvelen vooraan op straat. Ik wilde zo graag erbij gaan staan om even mijn hart te luchten. 

Ik durfde niet.

IJs gebroken 

Ik ging even wandelen om mijn hoofd leeg te maken. Toen ik hen kruiste vroegen ze hoe het met me ging. Voor mij was het ijs gebroken. Ik vertelde over Lef en onze zorgen om hem. Vrijwel meteen kregen we hulp aangeboden. 

Dat was zo hartverwarmend! 

handen die elkaar vastpakken

Sinds die dag heb ik mijn weg naar hen gevonden, en zij naar ons. Als ik hoorde dat het gezellig werd buiten, nam ik mijn klapstoeltje en ‘fleeceke’ en babbelde ik gezellig mee. 

We kunnen voor alles bij elkaar terecht! 

  • hulp met ons gazon;
  • Ze wilden ons zoontje opvangen moest ik midden in de nacht moeten bevallen; 
  • Mis ik een ingrediënt, weet ik dat ik dat kan gaan vragen;
  • speelgoed voor ons kindjes;
  • een bbq; 
  • een hele hoop liefde

Als meisje dat altijd close was met haar buren, kan ik dat alleen maar appreciëren en zorgt dit ervoor dat ik mij nog meer thuis voel in Hakendover.

Ken je Sarah nog niet? Maak kennis met haar in haar eerste blogbericht!

Auteur: Sarah Karipidis

Foto: Unsplash