Wie droomt er niet van? Gewoon je boeltje pakken en verhuizen naar de zon! In het VTM-programma “Met Vier in Bed“, vertelden Kathleen en Johan hun verhaal over hoe zij er voor kozen om naar het zuiden van Frankrijk te verhuizen, om hun droom waar te maken. Daarvoor zouden ze hun geliefde Tienen achter laten. “Tienen?” Hoor ik u denken. Geen nood. TienenTroef trok op onderzoek en had een gesprek met deze Tiense expats… .

Hallo! Wij zijn Johan en Kathleen en 14 jaar geleden besloten we in  Frankrijk te gaan wonen, omdat ik ( Kathleen ) een echte Frankrijk-fan ben. Johan heeft echter ook snel de smaak te pakken gekregen.

De eerste 8 jaar hebben we in Saint Felicien (Ardèche) gewoond en nu wonen we afwisselend in Cabasse (Var) en in Tienen. De kinderen gaan in Tienen en Hasselt naar school. Zo half/half is een mooie combinatie . Wij baten in Cabasse de B&B “Maison C” uit.

Waarom koos je ervoor om in het buitenland te gaan wonen/werken ?

De liefde voor het zuiden van Frankrijk heb ik van mijn vader meegekregen. De natuur, het weer, gewoon genieten van kleine simpele dingen zonder de stress van “het moet”. Hier in Frankrijk genieten de mensen nog en maken ze zich niet druk over alles en nog wat.

Kom je nog vaak terug naar Tienen? Mis je onze stad soms?

We missen onze vrienden het meest. Maar in de wintermaanden zijn we hier. De kinderen zitten op school en wij werken hier.

Heb je nog favoriete plekjes en adresjes hier in Tienen?

Er zijn verschillende winkels die ik leuk vind. Wij proberen wel zoveel mogelijk in eigen stad te shoppen. De Gambrinus en de Refugie, zijn voor ons echte topadresjes.

Maar Tienen kan volgens ons nog een leuk grillrestaurant  en een deftige (fuif)zaal voor de jeugd gebruiken.

Tienen heeft best veel troeven. Wij zijn alvast fier om Tienenaar te zijn. Mensen moeten meer genieten van Tienen. Bekijk Tienen van de positieve kant i.p.v. op alles negatief te reageren.

Wat zijn jouw beste herinneringen aan Tienen?

-10.10.10 – , toen we samen met Dominique van ijssalon ‘Sweetart’ het grootste suikerklontje gemaakt hebben. Super gewoon, Tienen was nummer één!

Auteur: Jan Schevenels

Foto’s: Maison C

Facebookpagina Maison C