Mijn Zwak Moment

Ken je dat gevoel dat je ‘s avonds thuis komt van school of het werk en nood hebt aan wat rust met een lekker drankje erbij? Of dat je in het weekend eens gezellig met z’n twee of met een groepje vrienden wil bijpraten? Ik ken de perfecte plek voor jou!

Het Zwak Moment in de Minderbroedersstraat (nr 16) is thé place to be om die gezelligheid te vinden bij Annemie Couvreur, haar partner en kinderen.

Het is zeker geen café-café en net daarom is het mijn favoriete plek in Tienen. Je voelt je thuis, omdat de zaal is ingericht als een huiskamer met Art Nouveau decorspulletjes van de rommelmarkt en kringloopwinkel. Geen betere omgeving om tot rust te komen en een praatje te kunnen maken met je vriendinnen zonder opzwepende muziek.

Mijn favoriete plaatsje in de wintermaanden is één van de antieke zeteltjes vooraan, uitkijkend op de straat en met een overzicht over de hele zaal. Ik bestel dan steevast een warme chocolademelk ‘met alles erop en eraan’. Een hemels bordje (!) krijg je geserveerd met o.a. een kop warme melk met chocoladeboontjes om je chocolademelk zo donker te maken als je zelf wenst, een lepeltje kaneel, slagroom, een potje mini-marshmallows, een chocolate cookie, een chokotoff en melo-cake. Een caloriebommetje, maar overheerlijk.

“Mijn favoriete plaatsje in de wintermaanden is één van de antieke zeteltjes vooraan”

Als het warmer weer is, kan je me terugvinden op het gezellig terrasje achteraan met zicht op de kerktoren van Sint-Germanus met een glas Almdudler met het typische snoepbeertje erop gepind.

Weet je wat ik nog zo leuk vind aan Het Zwak Moment? Je kan plaatsnemen achter de piano, een gezelschapsspelletje spelen of een boek van de plank halen. Never a dull moment!

Annemie is een heerlijke gastvrouw waarbij je je meteen op je gemak voelt en die je met alle plezier een praatje met je maakt.

Kortom ga het eens zelf ontdekken, gezelligheid troef!

Reporter: Evy Ceusters

Fotografe: Evy Ceusters

http://www.hetzwakmoment.be/