Suikerrock’s Sweetest People

Nu Suikerrock weer achter de rug is, wil TienenTroef de tijd nemen om nog even de honderden vrijwilligers die dit grote festival mogelijk maken, in het spotlicht te plaatsen. We worden steeds verwend met internationale artiesten die op onze prachtige Grote Markt voor duizenden fans spelen, maar dit zijn de echte gezichten van Suikerrock. Zij stonden aan de ingang, zij brachten je drank, ze stonden in voor je veiligheid en voor de netheid van de stad, zij zorgen er voor dat iedereen zijn weg vond, bewaakten fietsenstallingen en kinderwagenparkings, en nog zo veel meer … en altijd met de glimlach. Met veel dankbaarheid tikken wij even onze hoed aan voor deze grote groep gemotiveerde vrijwilligers. Bedankt!

Ronny staat al twee jaar lang aan de DJ stage op de Veemarkt, klaar om samen met zijn team een overzicht te houden over de feestvierders en het feestgedruis in goede banen te leiden.
Karin is vrijwilliger bij het Rode Kruis en staat al 30 jaar paraat op Suikerrock. Waarom? Omdat ze Suikerrock het leukste festival vindt. Tot 2005 kon je haar terugvinden bij het interventieteam op de Grote Markt, maar de afgelopen 13 jaar staat ze iedere keer op post aan de Veemarkt. Twee verschillende posten waar je heel wat meemaakt, maar beiden even fijn om te doen. Afgelopen weekend stonden Karin en haar team paraat op Suikerrock, maar ook op andere Tiense events kan je hen steeds terugvinden.

Deze twee sympathieke heren maken dit jaar voor de eerste keer deel uit van het vrijwilligersteam van Suikerrock. Eén van hen was jaren security voor verschillende events, maar op Suikerrock werken is toch wat anders. De post waar zij staan ligt aan het broeiend hart van de backstage, dat is ook wat hun job zo interessant maakt want er gebeurt steeds wel iets.

Ook voor Bieke is het de eerste keer dat ze op Suikerrock staat, na 18 jaar als vrijwilliger op Rock Werchter kwam ze nu het team voor ons Tiense stadsfestival versterken. Backstage is zij verantwoordelijk voor de controle van de parking voor VIP’s en artiesten van de mainstage.

 

Foto’s: Annemie Verboomen

Tekst: Yana Vandeborne