Als je afgelopen zomer een evenement in Tienen hebt bijgewoond, heb je haar waarschijnlijk gezien. Misschien bestelde jij ook een picknickmand op Parklife of knabbelde je wat ‘Aperitivo’ hapjes in pop-upbar Costa Komma? Misschien genoot je van de frisse “Après Midi Salsa” op Music and Moments in de Paterskerk of was jij er bij voor de Al Fresco brunch in de De Mulkerij?
Tienen heeft duidelijk een nieuwe favoriete cateraar en de creatieve culinaire duizendpoot achter The 3L Syndrome heet Lisa Marie Vrancken. Wij zochten haar op en stelden haar enkele vragen.
Wie is Lisa Marie Vrancken en wat is je band met Tienen?
Ik ben geboren in Tienen, uit een echt Tiens gezin, mijn grootouders waren kleine zelfstandigen op de Veemarkt. Ik hoor mijn grootouders en ouders nog steeds vertellen over de gloriedagen van Tienen met 5 cinema’s, cafeetjes overal, een boeiend stadsleven. Toen ik opgroeide bleef daar al niet veel meer van over, maar toch hadden wij nog een echt Tiens uitgaansleven met onze stamcafés waar we elke dag na school zaten, een hechte kliek met bier, bitterballen en sigaretten. Na mijn studies ben ik een beetje overal in het land verzeild geraakt, maar toch vond ik altijd voor kort of lang mijn draai terug in Tienen, met mijn vrienden en vertrouwde cafeetjes. Uiteindelijk, na een paar omzwervingen heb ik met mijn man een heel leuk huis gevonden in Tienen en zijn we voorgoed terug sinds 2011. De (drink)cultuur is een beetje veranderd ten opzichte van toen ik jong was (wij dronken bier, geen icetea), maar misschien ben ik ook gewoon oud geworden…
Je hele concept is gebaseerd op je blog, The 3L Syndrome. Met welk idee ben je daar destijds aan begonnen?
Ik ben met The 3L Syndrome begonnen in 2011. Ik wou een eigen plekje op het web om mijn nieuwe leven vast te leggen. The 3L Syndrome is de naam die mijn Franse man en ik onze liefde hebben gegeven. Het was een syndroom, een niet vanzelfsprekende combinatie die toch perfect werkt en 3L verwijzend naar LisaLovesLaurent, een klein beetje melig misschien, maar ook heel schoon, toch?
Het was een syndroom, een niet vanzelfsprekende combinatie die toch perfect werkt.
Toen onze dochter geboren werd is de blog meer uitgegroeid tot een naslagwerk voor mijn dochter. Een plaats waar ze haar kindertijd kan herbeleven met tekst en foto’s, een plek waar ze de vrouw achter de moeder kan leren kennen, de vrouw met twijfels en haar eigen vragen, waar ze recepten kan vinden die wij graag eten, maar ook een plek waar ze hopelijk gebeten zal worden door de reismicroob als ze ziet waar we allemaal met haar zijn geweest. Intussen lezen natuurlijk heel veel mensen mee over mijn leven en ik krijg er ook veel leuke reacties op. Ik probeer mezelf trouw te blijven omdat ik weet dat dat kleine meisje dit gaat lezen en ik hoop dat ze dan zal weten hoe we haar hebben willen opvoeden en waarom. En die insteek verlies ik nooit uit het oog.
Anderzijds is ‘The 3L Syndrome’ ook de naam van je eigen onderneming.
Mijn grote passie is koken en eten met Tienen delen door kleine events te organiseren of er aan deel te nemen. Ik ben heel tevreden met wat we dit jaar allemaal hebben gedaan en voor volgend jaar zitten er ook al een aantal leuke projecten aan te komen. Naast de blog deel ik ook (bijna) iedere avond wat we die dag hebben gegeten, ik hoop dat ik andere mensen kan inspireren om zelf te koken en eens nieuwe dingen te proberen.
Na 10 jaar in de hotelsector te hebben vertoefd, werk ik nu in een kasteel, waar persoonlijke groeiprogramma’s, seminaries en feesten dagelijkse kost zijn.
Een rasechte foodie dus!
Ik ben een foodie geworden toen ik mijn man leerde kennen. Ervoor leefde ik op frieten, miracoli en ja, dat was het eigenlijk. Nu kook ik al meer dan 4 jaar elke avond iets anders en vind ik plezier in nieuwe dingen proberen en met een goed restaurant kan je me altijd plezier doen. Ik denk dat 80% van onze conversaties ook over food gaan :).
Reporter: Alain Van Den Broecke
Fotografe: Lotte Hendrickx
Bezoek Lisa Marie op de Kerstmarkt in pop-upbar Costa Noël op 9, 10 en 11 december en proef van haar verrassende kookkunsten!