Tienenaars in het buitenland.

Wouter Sterckx werkt sinds 2015 in Dubai. Waarom heeft hij de stap gezet om het in buitenland aan de slag te gaan en wat zijn zijn beste herinneringen aan Tienen?

Stel je eerst even voor: wie ben je, waar in het buitenland woon je en wat doe je daar?

Hallo, ik ben Wouter Sterckx, 26 jaar jong, geboren en getogen in Tienen. In januari 2015 heb ik de stap gemaakt om in de Verenigde Arabische Emiraten  als commercieel vastgoedmakelaar te gaan werken, meer bepaald in Dubai.

Waarom koos je ervoor om in het buitenland te gaan wonen en werken ?

Ik ben altijd al avontuurlijk ingesteld geweest en heb geen schrik om een risico te nemen. Als er dan een aanbieding komt om in zo’n prachtige stad te kunnen werken, ga je dat toch serieus overwegen. Ik heb er tot op heden nog geen seconde spijt van gehad.

Wat mis je het meeste aan Tienen?

Al mijn vrienden en familie zijn van Tienen en omstreken, dus vanzelfsprekend is dat het grootste gemis. Al valt daar met de moderne technologie (skype, social media, …) wel wat aan te doen.

Kom je soms nog in Tienen?

Ik probeer jaarlijks toch minstens 3 keer naar België terug te keren. Meestal is dat tijdens de feestdagen in december, in de zomervakantie en ergens tussenin.

Wat is jouw favoriete shop/boetiek/winkeltje als je Tienen nog eens bezoekt?

Ik vind het fantastisch om een heerlijke koffie of snelle lunch te halen bij Ma Façon in de Nieuwstraat. Topkwaliteit!

Wat zijn/was jouw favoriete café en restaurant in Tienen?

Dat zal toch een heel moeilijke keuze zijn tussen de Opera Bar en de Patria. Meestal beginnen mijn avonden in de eerste, om dan af te sluiten in de laatste. Qua restaurants heeft Tienen wel enkele goede opties, maar als ik echt moet kiezen, zou ik toch voor Kopenhagen gaan. Héérlijke pasta’s.

Wat zijn jouw beste herinneringen aan Tienen?

Dat zijn zonder twijfel elk jaar de zomermaanden. Gezellig terrasjes doen, met vrienden afspreken. Suikerrock is het hoogtepunt. Héérlijke tijden. Daarom maak ik er ook een prioriteit van om elke zomer minstens 1 maand in Tienen te zijn.

Dubai is zeer multicultureel en dat is voor mij meteen het grootste pluspunt. Elke dag leer ik nieuwe mensen kennen uit verschillende delen van de wereld.

Wat is het grootste verschil tussen Tienen en Dubai?

Dubai is zeer multicultureel en dat is voor mij meteen het grootste pluspunt. Elke dag leer ik nieuwe mensen kennen uit verschillende delen van de wereld. Ik vind het fantastisch om hun verhaal te kennen.

Wat mist Tienen nog volgens jou?

Toen ik nog in Tienen woonde, was ik actief als dj en vond ik dat er te weinig uitgaansmogelijkheden en events waren. Dat mag voor mij wat meer zijn, en ik denk dat de meeste jongeren er ook zo over denken. Al moet ik wel toegeven dat er de laatste jaren toch wat meer initiatieven genomen worden.

Welke andere Tienenaar wil jij iets persoonlijk vertellen via dit interview?

Ik zou heel graag mijn ouders en m’n zus bedanken om mij te steunen in de keuze die ik gemaakt heb en om altijd achter mij te staan. Iets wat ik nooit zal vergeten.

Wil je nog iets vertellen aan de fans van TienenTroef?

Als je niets doet, kan je niets verkeerd doen. Wees niet bang om een risico te nemen. Je weet nooit waar het je kan brengen.

 

Auteur: Jan Schevenels