Behind the scenes bij JaMa!

Het is weer vrijdag, tijd voor een nieuw artikel! Ook deze keer hebben we iets leuks voor jullie in petto… We nemen jullie mee achter de schermen van onze shoots. Fotograaf zijn klinkt misschien eenvoudig en dat zou het inderdaad ook kunnen zijn, maar wij werken nog steeds zonder studio en moeten dus telkens onze eigen decors zoeken. Elke shoot is op die manier een avontuurtje voor ons en onze modellen. Dit bracht ons al enkele keren in grappige en minder grappige situaties. Vandaag vertellen we jullie enkele verhalen.

Britt’s eerste shoot

Britt haar natuurlijke schoonheid ontglipte ons niet en al snel werd zij een van onze eerste modellen. We spraken vorige zomer thuis af om dan een fietstocht richting Hoegaarden te maken voor enkele natuurfoto’s. Thuis hielden we eerst een heuse kletspartij. Het is ons al opgevallen dat die altijd voorafgaat aan een JaMa-shoot. Daarna besloten we welke outfits we gingen gebruiken en ten slotte vertrokken we.

Aan de Gete vonden we een mooi plekje en we besloten enkele fotootjes te nemen. Marte was al eerder hier geweest en ze wist dat er een stam niet zo diep in het water lag waar je gemakkelijk op kon lopen. We overtuigden Britt om op de stam te gaan. We zetten ons klaar om een foto te nemen en meteen hoorden we een plons en een gibberbui. Op een of andere manier gaan modelleren en evenwichtscontrole niet goed samen. Gelukkig leverde de shoot toch  heel wat leuke foto’s op.

Op zoek naar Ugly Places

Niet lang geleden hadden we ons voorgenomen om onze modellen bij wijze van uitdaging op ‘lelijke’ plekken te shooten. Zo eindigden we met Olivier in de stationsbuurt. We hadden wat moeite de berm af te lopen, maar nu hadden we toch het geluk dat ons model een echte gentleman was! Na even rond te lopen, vonden we een leegstaand krot.

De poort stond groot open en hoewel we schrik hadden dat deze elk moment terug dicht kon gaan leek het ons toch oké eens binnen te gluren. Dit was echt de ideale spot voor onze collectie. We trokken enkele leuke foto’s en besloten dan terug aan de buitenkant van het gebouw te fotograferen. We kwamen een paal tegen en meteen vroeg Olivier of het leuk zou zijn om foto’s te nemen wanneer hij daarop stond. Ongelovig keken we hem aan en bij wijze van uitleg klom hij op de paal. Het zag er eerst erg komisch uit en nadat we eindelijk uitgelachen waren, konden we toch wat leuke foto’s nemen.

Onze outfit ‘switch’ was wel net iets minder geslaagd…

Shoot in een tropische regenbui

Het was al enkele dagen heel droog en warm in België dus besloten we een picknick met Margot te doen en daar ook een kleine shoot aan te koppelen. Margot op de Vespa en wij op de fiets. We zochten een rustig plaatsje om te zitten en eindigden opnieuw aan een plekje aan het water. We voelden al enkele druppels vallen, maar we waren er echt van overtuigd dat het bij een beetje motregen zou blijven. We aten wat watermeloen en kletsten wat bij. Plots begon het toch wel wat harder te regenen en we hoorden al gedonder in de verte. Wetend dat we onder een boom, midden in een veld zaten, bracht dat wel een spannend momentje met zich mee. Het was niet echt mogelijk nu nog weg te rijden, want het hele veldweggetje was een beekje geworden en vermits die bergop ging, zouden we met de motor nooit boven geraken.

Maar pas toen brak de hel los. We waren intussen al helemaal doorweekt, het leek wel alsof we gezwommen hadden met onze kleren aan. Op dat moment begonnen ook alle dieren te panikeren en we ontdekten een giga grote spin in Margot haar schoen die intussen al een waterklomp was geworden. Na een paniekaanval kregen we de spin afgeschud en besloten we ondanks het hevige weer toch nog enkele foto’s te nemen. Het leverde enkele unieke plaatjes op!

Artsy

‘Artsy’, de collectie die heel wat mensen geweldig vonden, maar waar ook heel veel tijd in kroop. Tijdens een shoot met Cédric en Louise kwamen we op het idee een regenboog op Louise haar gezicht te reflecteren. Maar hoe?

We zijn zeker een half uur bezig geweest een manier te vinden om de regenboog op haar gezicht te krijgen. Eenmaal dat gelukt was, was het nog niet zo eenvoudig hem ook daar te houden. Uiteindelijk zijn we Cédrics zus om hulp gaan vragen, maar ook dat werkte niet helemaal. Dan maar de moeilijke manier. Gelukkig hebben we toch een paar leuke foto’s weten te nemen.

Ook wilden we iets met kleurpoeder proberen. We troffen eerst enkele maatregelen en we legden wat doeken op de grond, maar na afloop bleek dat niet genoeg te zijn. Heel de bureau en grond lag vol met oranje poeder. Goed dat Cédric zo’n opkuistalent is!

Een shoot is dus niet zomaar wat ‘fotokes’ nemen, maar altijd een geweldig avontuur.

Xoxo JaMa