Feesten op deep house voor het goede doel!

Tijl Materman en Bunna Sem, beiden jonge veertigers, zijn twee muzikale vrienden met tonnen ervaring in de evenementensector. Tijl aka dj Caspar is één van de organisators achter Thé Dansant en Ketaloco en was vroeger tevens de eigenaar van Club Montreal in Leuven. Bunna, aka dj SemPai, heeft dan weer heel wat organisatievaardigheden verworven voor Ketnet Splash. Geen groentjes wanneer het op events aankomt, zoveel is zeker.

Met hun organisatie Deep Elements organiseert het duo het feestconcept House Garden. Een mooi verhaal met als doel de Tienenaars te laten genieten van leuke deep house deuntjes en sfeervolle avonden. De vorige edities werden telkens gesmaakt door de liefhebbers van het genre uit de regio.
Toen TienenTroef-reporter Britt Sterckx met hen sprak, op een maandagnamiddag na Tomorrowland, hadden ze beiden nog kleine ogen. Tijl speelde immers dat weekend op de Tulip Stage in Boom, en had Sem meegenomen als artist guest.

Dag Tijl en Sem. Mag ik allereerst vragen wat jullie link met Tienen is?

Tijl: “Beiden zijn we afkomstig uit Leuven. Twee jaar geleden verhuisden mijn vrouw en ik naar Tienen, en dat hebben we ons nog niet beklaagd. Je hebt hier werkelijk alles nabij. Behalve leuke housefeestjes dan, maar daar proberen wij verandering in te brengen (lacht). Want er is wel degelijk een doelgroep voor.”

Bunna: “Ik woon al iets langer in Tienen, sinds 2001. Tot nu toe vind ik het hier zalig wonen. Tienen is een aangename, mooie en betaalbare stad. Dat vind je zeker niet overal.”

Wat is het concept achter House Garden?

Tijl: “Een trendy deep house feestje, binnen een origineel kader. Niet alleen op House Garden, maar ook op alle andere Deep Element events, geven we op muzikaal vlak de voorkeur aan het stijlvolle en toffe ‘deep house’ muziekgenre, dat zowel door jongeren als ouderen gesmaakt wordt. In Tienen valt er voor die doelgroep nog maar weinig te beleven. Voor die mensen willen we twee keer per jaar – vlak voor en vlak na de zomer – een sfeervol event op poten te zetten.”

Bunna: “Wat dat origineel kader betreft, opteren we telkens voor een unieke locatie. Niet zomaar de eerste de beste fuifzaal, maar wel een mooie outdoor plek, die we bovendien nog eens mooi aankleden ook. In Tienen zijn er heel wat unieke spots die uitermate geschikt zijn voor zo’n feestje. De secret garden achter de atletiekpiste van Houtemveld, waar onze summer closing op 15 september doorgaat, is er zo ééntje.”

Wie is precies die doelgroep waarover jullie het hebben?

Bunna: “Die bestaat vooral uit mannen en vrouwen uit de leeftijdsklasse 25 tot 40 jaar, met eenzelfde passie voor deep house. Al is die doelgroep ruimer te nemen hoor. Vooral mensen die na een drukke werkweek even alle zorgen achter zich willen laten en de nood hebben om stoom af te laten in een ongedwongen sfeer.”

Tijl: “Iedereen is welkom! Vanaf de eerstvolgende editie van House Garden op 15 september aan Houtemveld, zullen we ook kinderen toelaten tot 22 uur. Bedoeling is dat we er samen een gezellige en feestelijke avond van maken.”

Verhuizen jullie telkens van locatie?

Tijl: “Dat is toch de bedoeling, om Tienen van een andere hoek te laten zien. Er zijn immers heel wat verborgen parels in deze stad te ontdekken. Vorig jaar ging House Garden door aan het Vianderdomein, dit jaar kozen we voor een tuin achter de atletiekpiste van Houtemveld.”

Bunna: “Goedkeuring krijgen is echter niet altijd zo simpel. Zo vinden we bijvoorbeeld de Paterskerk een bijzondere locatie, maar die ligt vlak in een woonwijk. Gelukkig zijn er in Tienen tal van andere mooie plekjes, die eventueel wel geschikt zijn. Maar Tijl en ik proberen telkens af te toetsen of het past binnen ons concept.”

Ik heb gezien dat jullie ook belang hechten aan het sociale aspect.

Bunna: “Na iedere editie van House Garden, schenken we een deel van de opbrengst aan een goed doel. Dat goede doel verschilt iedere keer, en wordt gekozen in samenspraak met het publiek. We lanceren telkens vooraf een oproep op Facebook, met de vraag je favoriete goede doel te nomineren.”

Tijl: “Zo hebben we al gedoneerd aan Bite the Lyme, Monster en het meisje en 4Ocean. Aan die laatste hebben we dankzij onze recentste editie 210 dollar kunnen schenken.”

Welk goed doel hebben jullie nu dan gekozen?

Bunna: “Momenteel loopt er een wedstrijd via onze Facebookpagina, waarbij mensen een goed doel kunnen nomineren via onze Facebookpagina ‘Deep elements’. Het goede doel dat het meeste aantal likes verwerft, krijgt achteraf een deel van onze opbrengst. En de persoon die het goede doel als eerste heeft aangehaald, wint ons inmiddels populaire VIP-arrangement met 5 toegangstickets, inclusief 1 fles bubbels of sterke drank, fingerfood en een premium spot op House Garden, 15 september”.

Tijl: “Zondagavond na 18u maken we het goede doel dus bekend.”

“Na iedere editie van House Garden, schenken we een deel van de opbrengst aan een goed doel. Dat goede doel verschilt iedere keer, en wordt gekozen in samenspraak met het publiek.”

Hebben jullie enkele aanpassingen gedaan sinds de vorige edities van House Garden?

Tijl: “We gaan lockers op House Garden voorzien, zodat mensen niet altijd naar hun wagen moeten stappen. Dat is niet alleen fijner voor de bezoekers: op die manier zal ook de geluidsoverlast voor de buurtbewoners beperkt worden tot een minimum. Verder gaan we vanaf de eerstkomende editie kinderen toelaten in de secret garden. Het past er gewoon, ze kunnen er zich binnen een gezellige en veilige omgeving helemaal uitleven.”

Bunna: “De VIP-area gaan we deze keer nog dichter naar het dj-podium brengen. En voor de kinderen komt er een grime-stand, waar ze zich gratis kunnen laten schminken.”

Is het de bedoeling dat het net als Thé Dansant en Ketaloco uitgroeit tot een megaconcept?

Tijl: “Neen, dat is niet onze bedoeling. We willen het exclusief voor én door Tienenaars houden. Uiteraard mikken we op nog meer naambekendheid, maar we zijn al tevreden met de flow die we nu krijgen.”

Bunna: “Uit de leuke commentaren van onze bezoekers hebben we begrepen dat net die gezelligheid de troef van ons concept is. We blijven uiteraard veel aandacht schenken aan de aankleding van de events.”

Wat bedoelen jullie concreet met voor én door Tienenaars?

Tijl: “We geven de voorkeur aan lokaal Tiens talent om onze line-up mee op te vullen. We programmeren telkens een aantal onbekende parels die het publiek gegarandeerd weten te bekoren. Bunna en ik draaien ook altijd zelf op onze feestjes.”

Bunna: “House Garden start omstreeks 18u en eindigt rond 2u. Voor een afterparty werken we samen met Café Patria, waar je nog kan feesten tot in de vroege uurtjes. Verder werken we ook samen met partners uit de regio. We zijn overigens nog op zoek naar enkele partners die conceptueel iets willen uitwerken of bijdragen. Geïnteresseerden mogen ons zeker contacteren via de Facebookpagina van Deep Elements.”

Tot op 15 september @ Houtemveld!

Tekst: Britt Sterckx
Foto’s: Basspics Photography

Facebookevent: House Garden 15 september
Facebookpagina: Deep Elements