FRIYAY Friday!

Een zwoele zomeravond, topplaten en een bende vriendinnen. De ideale mix voor een vrijdagavond bij Costa LOODS in de Ooievaarsstraat. Doe daar nog een frisse desperados, een huiscocktail of één van hun nieuwe biercocktails bij en de sfeer is gezet voor een gezellige avond. Met de omschrijving “Hitsjes for Bitchjes!” in het achterhoofd trommel ik de Freya meiden op om samen het weekend goed in te zetten. Want zo te horen lijkt het een echt vrouwenevent te worden.

Rond 21u komen we met de eersten van onze groep aan, nog een beetje vroeg zo blijkt, want de dansmuziek zal pas iets later als voorzien beginnen weet men ons te melden. Geen probleem, dan drinken we eerst iets terwijl we wat bijpraten en op de rest wachten. Wat meteen opvalt is dat we de zo goed als de enige jeugd aanwezig zijn, spijtig, daar ben ik toch wat teleurgesteld in m’n medejeugd… Maar geen probleem, we zullen ons zo ook zeker amuseren.

 Waar zijn die dansbenen?

Alle tafeltjes zitten de hele tijd goed vol en wat enkelingen staan wat bij te kletsen, maar de dansbenen lijken allemaal thuis gebleven te zijn. Af en toe zullen de meiden en ik wat meezingen of een klein handgebaar doen op de muziek -hallo, Greased Lighting en Pokerface- maar om echt recht te staan en te dansen is er toch net iets te weinig volk aanwezig. Misschien moeten we met z’n allen volgende keer afspreken om samen te gaan dansen alsof er niemand toekijkt?

Het concept van Costa LOODS is zeker iets unieks in Tienen dat van mij meer aandacht mag krijgen. De locatie, de sfeer en de inrichting maken het helemaal af. Het is bovendien iets voor iedereen; van de studerende jeugd tot de werkgaande mensen en alles daartussen en daarbuiten.

 Auteur: Yana Vandeborne

Foto’s: Yana Vandeborne