G-sport in de spo(r)tlight.

Na de succesvolle plussersloop in Diest, organiseerde men op 19 maart op het Houtemveld  ook een Tiense editie. Het is een wedstrijd die men in de toekomst op meerdere locaties in Vlaams-Brabant wil organiseren.

De deelnameprijs bedroeg 5 euro en alle deelnemers kregen er een leuke en sportieve namiddag voor in de plaats. En bij aankomst kreeg iedereen een (gezonde) goodiebag cadeau. De wedstrijd is toegankelijk voor alle leeftijden, maar in dit artikel zetten we graag de G-sporters van Huis in De Stad in the picture.  G-sporters zijn sportliefhebbers met een beperking.

Huis in De Stad is een VZW die zich inzet voor de zorg van mensen met een beperking. De VZW organiseert tal van activiteiten en neemt ook vaak zelf deel aan allerhande activiteiten. Elke maand staat er wel iets op het programma. Sporten doen de G-sporters natuurlijk voor hun gezondheid en het plezier. Maar ze zouden het wel fijn vinden als er wat meer aandacht werd besteed aan G-sport. Meestal staan enkel de eerste drie op het podium, maar nooit een G-sporter. Dit terwijl de deelname van de G-sporters al een hele prestatie op zich is. Ze verdienen het wat vaker in beeld te komen.  

Wij lopen voor de gezondheid en het plezier.

Een groepje van vier G-sporters nam dus deel aan de plussersloop. En ze presteerden uitstekend. Drie van hen liepen 5 km en Dirk legde zelfs 10 km af. Dit deden ze onder begeleiding van Tine Devos. Zij is al langer gebeten door atletiek en zet zich nu al drie jaar in voor de sporters van Huis in De Stad. 

Alle lopers vonden het een heel leuk en mooi parcours. Ze beleefden een geweldige middag en zullen ook volgend jaar aanwezig zijn, hopelijk met een nog grotere groep.

Auteur: Jade Van Gaal

Fotografen: Jade Van Gaal en Marte Apers