Verborgen aan de Meerstraat, in het midden tussen het landelijke Goetsenhoven en Ezemaal, ligt een van de gezelligste koffiehuizen van Tienen. Een onontdekte parel. Maar niet voor de alerte speurneuzen van TienenTroef!

Vrijdagnamiddag, het ideale moment voor koffie, taart en heel wat koffieklets (lees: vrouwenpraat). De zon piept af en toe tussen de wolken door en dankzij de zalige zomertemperatuur besluiten we ons buiten onder de feestelijk versierde tent te installeren. We worden meteen vriendelijk ontvangen en maken rustig onze keuze. En dat is toch wel een opgave voor deze koffielover want de mogelijkheden lijken oneindig. Maar uiteindelijk valt m’n oog voor een Italiaanse latté met tiramisu-smaak en alles erop en eraan, zelfs een boudoir koekje om het helemaal af te maken.

Een keuze maken lijkt plots een hele opgave voor deze koffielover, want de mogelijkheden lijken oneindig.

Zo’n lekkere latté vergezel ik graag met een stukje verse taart. Keuze van de dag: krieken- of rijsttaart. Ik ga resoluut voor de fruitige kriekentaart, een keuze waar ik allesbehalve spijt van heb. Ik geniet van de taart, die spijtig genoeg veel te snel op is 😉 De latté gaat ook vlot binnen terwijl we praten over koetjes en kalfjes en genieten van het zonnetje dat zalig op onze rug schijnt. Om helemaal warm van te worden.

Tot slot ben ik toch ook wel even benieuwd naar het interieur binnen, buiten is het vooral zon en zee, maar binnen is het dan weer helemaal anders. Gezellige felle en warme kleuren, stoelen in alle kleuren waarvan eentje zelf het opschrift “but first… coffee”, gezelschapspelletjes op de plank, een lamp die op een vogelnest lijkt en een lichtbox met de taart van de dag als opschrift. De stolpen met het verse gebak versieren de toog, net zoals alle lekkere koffiesiropen die op een rijtje staan. Aandacht aan details heeft men hier zeker besteed, zo zitten er kleine vogeltjes op de grote luchter en zijn zelfs de deuren van de wc’s geverfd naar de kleur voor wie het bestemd is (een lichte frambooskleur voor de dames en een blauwgrijze kleur voor de heren). In dit gezellige koffiehuisje zal je mij zeker nog eens terugvinden voor hun pannenkoeken op zaterdag en zondag want een vogeltje fluisterde me toe dat deze ook zeer lekker zijn.

 

Belever: Yana Vandeborne

Fotograaf: Yana Vandeborne