Kortfilm 8: Bayan

Tienen, a small city with a big heart

‘Iedereen thuis in Tienen’ is één van de prioritaire doelstellingen van het stadsbestuur. Met het project ‘Tienen, a small city with a big heart’ tonen de Academie Regio Tienen en de stad dat iedereen zich in Tienen thuis kan voelen. In enkele kortfilms getuigen inwoners met een migratieachtergrond hoe zij het leven in Tienen ervaren.

Kortfilm 8: Bayan

Sinds 2007 woont de 45-jarige Bayan in Tienen. Ze is afkomstig uit Koerdistan – Irak. Een mooi land, met prachtige landschappen en diverse natuurlijke rijkdommen. Al zijn er echter enkele minpunten aan het leven in Irak. Het is immers een land dat al heel wat oorlogen heeft gekend.

Iedere dinsdag spreekt Bayan af met de Tiense Wereldvrouwen, een groep fijne dames van over de hele wereld, die recent naar onze stad verhuisden. Het is niet altijd evident om je aan te passen aan een vreemde cultuur. Tijdens hun samenkomsten praten ze over het leven en vinden ze steun bij elkaar. Daarnaast organiseren ze ook uiteenlopende activiteiten, die toegankelijk zijn voor iedereen.

Toch blijft Bayan trouw aan haar roots. Ze voelt zich zowel Koerd als Belg: hoewel ze thuis nog steeds enkele typische Irakese tradities hanteert, doet ze haar uiterste best om zich zo goed mogelijk aan onze cultuur aan te passen.