Een lege koelkast? Ontdek de soepautomaat!

Het middaguur breekt aan en het is tijd om te lunchen. We kijken even in de koelkast… hmm niet veel ‘soeps’ te vinden. Wat doen we nu?

soepMaar hé, ik heb gehoord over de soepautomaat op de Bostenberg in Bost. Hup mijn auto in en op de R27 richting Sint-Truiden vertelt een bordje mij al dat ik de soepautomaat over 200 meter zal vinden.

Aangekomen aan het bedrijf All-Foods, die de soepautomaat meermaals per dag bijvult, zie ik een huisje met een automaat. Nu nog een keuze maken tussen tomatensoep met balletjes, tomatensoep met groentjes, kippensoep of kervelsoep (die in promotie staat). 2,5 euro voor 1 liter soep is echt geen geld, de promotie is zelfs maar 2 euro. En mocht ik van plan zijn om ‘s avonds vidé te maken, kan ik ook hier vidévulling kopen.

Ik ga voor de tomatensoep met balletjes omdat die blijkbaar erg populair is. Die moet ik, als echte soepliefhebber, gewoonweg even proeven. Met mijn pot tomatensoep op de passagierszetel rijd ik terug naar huis. Let’s try this! Soep in een kommetje, 2 minuutjes opwarmen in de microgolfoven, stukje bruin brood met melkerijboter erbij en smullen maar.

Verse soep voor een klein prijsje in de buurt. Wat wil een drukbezet persoon nog meer?

De tomatensoep smaakt heerlijk vers, een tikkeltje te zout naar mijn mening (maar ik hou niet van veel zout), maar het is smullen. Er zitten ook erg veel balletjes (van kippenvlees) in de pot waar ik enorm blij van word. Ik aarzel dan ook niet om nog een tweede kommetje te vullen. De rest houd ik voor morgen en misschien zelfs overmorgen. Als kleine eter kan ik hier 4 dagen mee lunchen, als grote eter zijn het eerder 2 porties. Verse soep voor een klein prijsje in de buurt. Wat wil een drukbezet persoon nog meer?

Mijn conclusie: ik ga zeker nog eens terug naar de soepautomaat en zal zeker ook de andere soepen eens proberen. Ik raad jullie aan hetzelfde te doen. Geen uur à anderhalf uur groenten snijden, stoven, koken en mixen. Neen, voor bijna dezelfde prijs heb je een heerlijk litertje soep van All-Foods! Smakelijk!

soeppot (2)Ingrediënten:

Water – soepbal 4,5% (kip, tarwebloem, water, ui, zout, kruiden specerijen, varkensvlees, voedingsvezels, aromastabilisator e451 – graanextract) – tomatensoeppoeder – prei – selder – uit – tomaat

Aangekocht op 11/02/2017

Te gebruiken tot 04/03/2017 in de koelkast

Wie is All-Foods?

NV All-Foods is opgestart in 1985 en werd door de familie Ceusters overgenomen in 1995. Op dat moment waren zij één van de eersten met de productie van soep en gehaktballetjes. In 2001 hebben zij hun productie uitgebreid met bereidingen zoals vol-au-vent, stoofvlees en andere vleesbereidingen.

Auteur: Evy Ceusters