Re-Wine-D: pop-up voor fijnproevers en levensgenieters

Het was een zondag waarop ik met de ruitenwissers op stand 3 richting Tienen vertrok. Steeds weer is het reikhalzend uitkijken naar een ontmoeting met ons aller Oud College. Een plaats waar ik met fijne herinneringen naar terugkijk. Daar wachtten Donovan en Peggy van Re-Wine-D mij op, een gezellig koppel in een gezellige pop-up met een al even gezellig concept.

Re-Wine-D Tienen

Wijnbar in een sfeervolle setting

Re-Wine-D TienenIk stapte van het eerste herfstweer binnen in een warm kader, waar ik me binnen de seconde thuisvoelde. Ik werd zeer hartelijk ontvangen, alsof ik Peggy en haar man Donovan al jaren ken. Mijn ogen schoten van links naar rechts, omdat ik niet wist waar eerst te kijken: een mooie toog, hun producten die in de kijker stonden, de decoratie,… Er werd mij meteen een hele reeks (lees: wijn, zelfgemaakte ice tea, koffie,…) dranken aangeboden, waar ik een slow koffie uit koos

Peggy begon meteen vol passie te vertellen over hun droom, die sinds 15 juni werkelijkheid is geworden. Hun idee voor een wijnbar is niet zo gek, wanneer je weet dat Donovan een sommelier is. Hij heeft gewerkt voor Yves Mattagne en wou zeer graag deze passie voor wijn doorgeven.

Peggy zelf zat in de wereld van de media en samen vormen zij dus een perfecte combinatie voor het openen van een pop-up. Voor er sprake was van een heropleving van het oude College van Tienen had het koppel al het idee om hun garage om te toveren naar een “bohemian garage”, waar men kon samenkomen rond kunst, literatuur, muziek en natuurlijk iets lekkers voor daarbij. Zoals dat gaat met het lot, viel hen ter oren dat er een pop-up site kwam in Tienen. Peggy en Donovan hebben geen moment getwijfeld en zo werd Re-Wine-D geboren.

Re-Wine-D Tienen

Meer dan wijn

Re-Wine-D TienenZoals de naam al doet voorspellen draait deze pop-up rond wijn, maar daar stopt het zeker niet. Peggy vertelde dat ze zelf ondervond hoe snel onze maatschappij in elkaar zit en zij wil ervoor zorgen dat we de tijd kunnen vertragen of zelfs terug in de tijd kunnen gaan. Eventjes ons leven stilzetten om te genieten, zeg nu eerlijk… wie wil dat nu niet?!

Donovan is eerder de rustige tegenhanger van zijn vrouw, maar wanneer hij kan vertellen over zijn wijnen zie je meteen een schittering in zijn ogen. Deze man kent er iets van, dat merkte ik meteen! De wijnen zijn dan ook met precisie door hem geselecteerd, alleen het beste komt op de kaart in hun bar. Wanneer je een glas bestelt, mag je steeds voorproeven om te kijken of de wijn je bevalt. Is dit niet zo, dan gaan ze samen met jou op zoek naar een wijn die je lekker vindt.

Het interieur is zeker de eyecatcher van deze pop-up. Hiervoor werken ze samen met ’t Zolderke van Tienen. De stoel waarop je zit, de tafel waaraan je zit, zo goed als alles is te koop. Hierdoor zal je het interieur ook zien veranderen: er wordt iets verkocht en ’t Zolderke kleedt alles opnieuw in.

’t Zolderke is zeker niet de enige samenwerking waarin Re-Wine-D gelooft. Sociale mensen als zij houden van een lokale samenwerking. In eigen huis werken ze samen met bakkerij BRUT. Daarnaast leerde ik ook Dragon Roast kennen die zorgt voor de heerlijke koffiebonen,… Natuurlijk stopt het hier niet, want ze geven jong talent ook een kans: zo kan je bijvoorbeeld in hun wijnbaar foto’s terugvinden van Charlotte Verbiest.

Re-Wine-D Tienen

Als jong gezin appreciëren zij ook plaatsen waar kinderen welkom zijn. Dit is bij hen niet anders. De kinderen spelen oude spelletjes en de ouders volgen dit voorbeeld of genieten gewoon van hun wijntje. Iedereen is meer dan welkom in deze huiselijke bar! Deze huiselijke sfeer trekken ze ook helemaal door: je kan zelf de muziek in de bar kiezen. Breng gerust enkele vinylplaten mee en zij spelen dit af op hun eigen pick-up.

Re-Wine-D is zoals je al kon lezen een gezellige mix van kunst, muziek, lekker eten en drinken en literatuur. De liefhebber van dit laatste moet zeker eens langskomen bij Peggy en Donovan. Zij hebben een uitgebreid aanbod aan literatuur: steeds de laatste edities van magazines zoals Charlie Magazine, Flow, National Geografic, Buitenleven,… maar ook kunstboeken en het plan om een hippe leesclub op te richten. Want literatuur hoort ook bij het vertragen, de rewind, van de tijd.

Pure verwennerij

Re-Wine-D TienenAls ik één woord zou kiezen om deze pop-up te omschrijven is het wel “VERWENNERIJ”!
Peggy en Donovan willen hun klanten meer dan enkel een glas wijn of iets anders bezorgen. Ze hebben plankjes met verschillende lekkernijen op de kaart staan. Enkel een glas wijn zullen ze nooit serveren. Zij kiezen als knabbeltje voor chips die ze leerden kennen op vakantie of een stukje vers brood met lekkere olijfolie. Zij staan echt voor kwaliteit en willen hun klanten dan ook graag kwalitatief in de watten leggen.

Deze mensen kan je zeker creatieve ondernemers noemen. Je kan bij hen terecht voor een degustatie vanaf 5 personen, die zowel alcoholisch als non-alcoholisch verzorgd kan worden. Daarnaast hebben ze zopas hun eerst jazz-event op poten gezet en het was meteen een schot in de roos. Mede dankzij dit succes staan er al 3 nieuwe groepen klaar om binnenkort de klanten van Re-Wine-D muzikaal te begeleiden.

Hun toekomstplannen beloven alvast dat je naar Tienen moet blijven afzakken. Houd dus zeker hun agenda in de gaten!

Ik vroeg hen om af te sluiten om hun zaak in één quote samen te vatten. Al snel kwam Peggy met de volgende quote:

                                                “Where old school meets good taste”

Re-Wine-D TienenIk had het zelf niet beter kunnen verzinnen. Je kan in het prachtige kader van het Oud College genieten van kwaliteitsvolle producten die met veel liefde uitgekozen zijn door een koppel dat het beste voor de mensen in petto heeft. Ik weet alvast waar ik met mijn vrienden een gezellig tijd ga beleven! Ik zie je daar.

Facebookpagina Re-Wine-D

Tekst: Sara Reinquin
Beelden: Sara Reinquin
Eindredactie: Larisa Reniers