De Bende van Gigi de Wolvenspoor is klaar voor Lazuur!

schaap lazuurDe Tiense feestdag vindt traditioneel plaats op 10 oktober (10/10 in Tienen, je weet wel!). Het wordt weer een mooie dag, met tussen 14 en 22 uur een ruim gamma aan activiteiten, met als nieuwkomer De Lazuur, een aflossingswedstrijd met teams uit de verschillende contreien van Tienen. De wedstrijd wordt gelopen op een parcours in de omgeving van de Paterskerk en start omstreeks 19u. Het uitgebreide programma vind je hier.

Elke Devijver, wolvin in schapenvacht, aanvoerster en kapitein van ‘De Bende van Gigi de Wolvenspoor’ vertelt ons graag meer over haar Lazuur-team. Uit de naam kan je hun afkomst al afleiden: Gigi verwijst naar de Gilainstraat (naar J.J. Gilain, de ontwerper van een stoomlocomotief), waar het team ontstond. Wolvenspoor verwijst naar enerzijds het thema ‘wolven in schapenvacht’ en anderzijds naar de contrei waarmee contrei 1 gefusioneerd is: contrei 12, de stationsbuurt.

We kenden een moeilijke start. Zoals we later merkten, niets uitzonderlijks. Na een eerste poging eind mei, ging de bal pas echt aan het rollen na een laatste infomoment in Pand 10 door de organisatie van de Lazuur. Dat was eind augustus. Twee ‘verloren’ maar enthousiaste zielen uit de buurt van het Tiens station werden  als het ware geadopteerd door de oorspronkelijke ploeg, die al gestart was met brainstormen over het schaap en de eerste stappen reeds had gezet richting het vinden van lopers.

lazuur schaap

Toen we niet alleen creatieve zielen voor dit avontuur gewonnen hadden, maar ook sportieve, werden we officieel 1 ploeg. We groeiden week na week. Talrijke, fijne avonden vol lach- en knutselplezier werden een feit. Meerdere (huis-)kamers leenden zich voor deze vooral vrouwelijke samenkomsten, waarop we elkaar (beter) leerden kennen, gemeenschappelijke passies ontdekten en vriendschappen voor het leven smeedden.

schaapjesEen kleine dikke maand later zijn we er klaar voor. De dagen voor de weging en oplevering van het lopersteam waren hectisch en stressvol: niet evident al die categorieën vinden. Onze deur-tot-deur-salesskills werden duchtig getest evenals onze creatieve breinen en handen. Alles ging – en gaat nog steeds – 24/24 en 7/7 om de Lazuur. Maar heel voldaan staan we hier. Fier ook.

Aanstaande woensdag schrijven we geschiedenis en dat willen we voor geen geld van de wereld missen! Dikke merci aan iedereen die zich hiervoor al heeft ingezet en die woensdag komt supporteren, natuurlijk voor Gigi de Wolvenspoor.

Tekst: Elke Devijver en Britt Sterckx
Beelden: Elke Devijver
Eindredactie: Larisa Reniers