TienenTroef was aanwezig op het persmoment van “Pand 10”, in het oude stationsbuffet van het Station van Tienen. “Pand 10” is een nieuwe ontmoetingsplek voor zowel officiële organisaties als niet-georganiseerde bewegingen om samen te komen en ideeën uit te wisselen.  Het realiseren van dit project heeft heel wat voeten in de aarde gehad: voor de heropwaardering van het oude stationsbuffet zijn er namelijk een heleboel betrokken partijen, waaronder de NMBS, stad Tienen en alle organisaties die zich reeds engageerden om deel te nemen.

Philippe Liesenborghs, hoopt dat deze plek een belangrijke doorbraak kan betekenen voor het ontstaan van nieuwe initiatieven. Verschillende bestaande initiatieven – waaronder opgewekTienen, TienenTroef, TienenHelpt, Hoplinter, de Klimaatalliantie en de Fietsersbond – hebben hun schouders reeds onder het project gezet. De gemene noemer: meer Tienenaars betrekken en een buurtwerking genereren in de omgeving van Pand 10.

Op 28 juli zal Pand10 officieel openen, tot dan is iedereen in het weekend welkom om samen de handen uit de mouwen te steken en te zorgen dat de plek tijdig openingsklaar zal zijn. Zo wordt er bvb. aan een pop-up bar van Hoplinter gebouwd. Met het overhandigen van de sleutels aan initiatiefnemer Philippe Liesenborghs werd het persmoment afgerond.

Wil jij ook meewerken aan dit nieuwe ontmoetingscentrum, dan kan je mailen naar: welkom@pand10.be

Auteur: Kim Rutten

Fotograaf: Kobe Declerck