Lydia Peeters viert in 2017 het 35-jarig bestaan van haar frituur in de Tiense binnenstad. Wij stelden haar 10 vragen en peilden naar haar Tiense Troeven.

Waarom koos je voor Tienen?

Ik was samen met mijn toenmalige partner op zoek naar een geschikte locatie om een eigen zaak te starten. De slechte reputatie van Tienen deed me twijfelen. In het begin was het moeilijk, maar na een tijdje begon de frituur te draaien.  Mensen leerden me kennen en alles begon beter te lopen.

 Wat is jouw idee om Tienen nog meer op de kaart te zetten?

De inwoners zouden best wat positiever mogen zijn over hun stad. Niet meer spreken over de marginale driehoek maar zelf positiviteit uitstralen. We moeten ook  optimistischer zijn en verdraagzamer worden onder handelaars. Samenwerken loont altijd.

Samenwerken loont altijd.

Wat is jouw favoriete shop/boetiek/winkeltje in Tienen?

Boetiek Dominique in de Houtemstraat vind ik een leuke winkel, maar ook bij Decadence kom ik graag. Bij Argo ga ik al eens langs voor iets speciaals.

Wat zijn jouw favoriete café en restaurant in Tienen?

De Refugie:  lekker eten en een gezellige en toffe gastvrouw. In het Wit Paard kom ik ook af en toe. Helaas heb ik niet veel tijd om te gaan eten omdat ik zelf werk op avonden en tijdens weekends. In de Opera Bar ga ik af en toe iets drinken.

Wat is jouw favoriete plek in Tienen om tot rust te komen?

Mijne zetel 🙂

Wat zijn de troeven van Tienen volgens jou?

Het kleinschalige karakter van onze stad.

Wat mist Tienen nog volgens jou?

Een paar winkels met kleding voor de jeugd, een cinema en een betere communicatie naar en tussen de handelaars.

Welke andere Tienenaar doet in jouw ogen iets bijzonder in onze stad?

Dominique Govaerts, een Tiense handelaar die te veel onderbelicht blijft.

Wat vind jij het leukste Tiense evenement?

Suikerrock.

Wie moeten we in Tienen nog interviewen?

Dominique  Govaerts.

Auteure en foto’s: Jan Schevenels