Elke Tienenaar heeft ongetwijfeld het reuzenrad op de Grote Markt al opgemerkt. Wie het nog niet heeft gedurfd, lees dan zeker de verschillende redenen waarom je een ritje op het reuzenrad niet mag overslaan.

Citycenter

Het is eindelijk zover! Een prachtige lentedag is ideaal voor een ritje op het reuzenrad dat door Lionsclub Tienen op onze grote, prachtige Grote Markt is geplaatst. Er is zowaar een mini-dorpje opgezet dat erg gezellig aanvoelt bij het binnenwandelen. Een bar en eetkraampjes laten me al watertanden, maar laten we toch maar eerst op het reuzenrad gaan dat eindeloos hoog lijkt te zijn.

Stadspark

Met een hoogte van 50 meter is het met mijn hoogtevrees zeker geen evidentie. Het is dan ook van mijn kindertijd geleden. Maar Tienentroef laat me mijn grenzen verleggen. Met een bang hartje stap ik, samen met mijn partner, schoonzus en haar vriend, in een gondel. So far so good, maar ik was toch eventjes vergeten dat het toch wel wat vaart kan maken en voor ik het goed en wel besef zijn we helemaal bovenaan en zit ik ter hoogte van de kerktoren. Wauw! Wat een prachtig zicht!

Groot Overlaar – treinsporen- Hoegaarden

Een 360° view, vergezichten om van achterover te vallen. De beelden spreken voor zich. Het was wat mistig aan de horizon, maar desalniettemin kon ik Groot Overlaar zien en de kerktoren van Hoegaarden (mijn geboortedorp) waarnemen. Alsook de watertoren in Vissenaken, de nieuwe appartementsgebouwen aan de Viander en het kerkje in Grimde. Ik heb een adembenemend zicht op de OLV-ten-Poelkerk. We zitten ter hoogte van de duiven en voel me even ‘zo vrij als een vogel’. En de Sint-Germanuskerk is mooier en groter dan ik had kunnen denken. In de verte zie ik de toren van de Suikerraffinaderij, de Nieuwstraat en Alexianenweg bekijk ik eens vanuit de hoogte, ik ontdek de leuke stadstuintjes die verscholen zitten achter sommige prachtige gevels en heb een zicht op het stadspark.

Alexianenweg – Viander

Mijn hoogtevrees in een reuzenrad is alvast overwonnen! Wie zijn favoriete plekje of woonplaats eens vanuit de lucht wilt zien, moet zeker en vast een ritje maken. Je draait 3 of 4 keer rond en het laatste ritje blijf je even bovenaan hangen om te genieten. De idyllische nightview waarbij 12.000 lampjes het reuzenrad verlichten is voor mij alvast een reden om komend weekend nog een ritje te maken in het donker.

Jullie draai(d)en toch ook eens rond? Deel zeker jouw point of view(s) en ervaringen.

Auteur: Evy Ceusters

Foto’s: Evy Ceusters

Website: http://www.50jaarlionsclubtienen.be/

Facebook: https://www.facebook.com/lionsclubtienen/