10/10 voor nieuw hiphoptalent MVNSI

‘Me pose pas de question’ rapt Fabrice Munsi (27) in zijn gloednieuwe track ‘Pas Question’. TienenTroef kon hem echter strikken en enkele vragen stellen die hij met de nodige attitude beantwoordde. Samen met zijn copains, Raf Cyran (22) en Wolf Logist (22) (van Cyran Records, FarFlow en nieuw label 10|10 Music), had ik een zeer gezellige babbel met zeer ondernemende, jonge gasten waar we nog veel van zullen horen.

Raf en Wolf, met 10|10 Music startten jullie op 31 mei 2018 een nieuw label voor hip-hop en electronic music. Waarom een apart label naast Cyran Records?

“Er is heel veel talent in Tienen. Meer dan men denkt. Die talenten delen hun muziek via Soundcloud in de hoop zo ontdekt te worden door een label dat hun muziek wil uitbrengen. Ze weten echter vaak niet goed hoe te beginnen aan zaken zoals publishing, muziekrechten, promo mogelijkheden, enzovoort.”

“Met Cyran Records zijn wij zo gestart met het helpen van bands in de rockscene, maar we voelden ook hoge nood aan ondersteuning in de hiphop en electronic scene. Om één label geen allegaartje van verschillende muziekstijlen te laten worden, hebben we beslist om een tweede label op te richten voor hiphop en electronic music en dat is 10|10 Music (lees als ten ten music) geworden. 10|10 Music is een dochterlabel van Cyran Records gecureerd door FarFlow. We willen de lokale muzikanten met ambitie en talent steunen en laten groeien. Wij hebben de kennis rond muziekrechten en promo voeren en kunnen ook hun muziek produceren. De artiesten kunnen zich 100 procent focussen op hun muziek.”

Je lanceert het label meteen met een stevige hip-hop beat. Waarom die keuze om het label aan de wereld kenbaar te maken met deze release?

“Kortweg omdat het de eerste track is die volledig klaar stond. En het heeft een fijne zomervibe dus we wilden het graag voor de zomer releasen.”

“Wij kennen Fabrice Munsi al een tijdje via een gemeenschappelijke vriend. Die vriend gaf aan dat hij een getalenteerde rapper kende. Zo hebben wij Fabrice uitgenodigd in onze studio. Het klikte van de eerste minuut en zo volgde de rest van ons verhaal.”

“We hebben met FarFlow al samen met hem op het podium van Suikerrock (2017) op de Veemarkt en in de Manege gestaan. Daarbij speelde hij de rol van MC om onze set meer karakter te geven. Tienen kent Fabrice dus al. Hij is dan ook geen onopvallend persoon. We zijn ook al samen naar een buitenlands festival gegaan en dan leer je elkaar echt wel kennen (lacht). We zijn nog niet zo lang aan het samenwerken, maar het voelt toch al veel langer aan.”

“We hadden dus meteen het gevoel ‘we gaan hem als artiest doen groeien’. Wij willen immers verhalen opbouwen en een soort familie worden. Het is voor ons meer dan een zakelijk aspect in ons leven. Het zijn onze vrienden en we helpen elkaar groeien.”

We willen de lokale muzikanten met ambitie en talent steunen en laten groeien.

Fabrice, waar ben je opgegroeid? En hoe goed ken je Tienen?  

“Ik ben Belgisch-Congolees, opgegroeid in Hasselt, maar ik heb mijn middelbare schoolcarrière voltooid in Luik en ik ben daarna in Brussel hogere studies gaan volgen. Ik ben dus perfect tweetalig. Ondertussen woon ik in Gent, samen met mijn vriendin. Ik ben heel flexibel en ik voel me overal thuis. Het belangrijkste is dat ik vrienden, die om muziek geven, om me heen moet hebben. Mensen die muziek niet kunnen appreciëren, kunnen geen vrienden van me zijn. Ik wil samen die passie delen. Tienen ken ik van Suikerrock, maar vraag me niet om je een toer door de stad te geven. (lacht)”

Het is nutteloos om je te focussen op dingen die voorbij zijn en die je in 90 procent van de gevallen niet kunt veranderen. Het doel is om het meteen van de eerste keer goed te doen.

Op je Facebookpagina lees ik ‘la vie n’a pas du brouillon’? Wat zit hier voor jou achter?

“Het is eigenlijk mijn slogan. Ik heb me in het verleden te lang gefocust op de persoon die ik vroeger was. Iemand die niet altijd even braaf was. Ik wilde die persoon beter maken. Op een dag zei mijn vader ‘la vie n’a pas du brouillon’ en hij zei ‘denk daar eens over na’. Ik heb hierover nagedacht en vastgesteld dat het nutteloos is om je te focussen op dingen die voorbij zijn en die je in 90 procent van de gevallen niet kunt veranderen. Het doel is om het meteen van de eerste keer goed te doen. Die houding kan je voor alles gebruiken: je keuzes, de mensen die je ontmoet, enzovoort.”

Je eerste track ‘Pas Question’ is best stevig qua tekst. Welk verhaal wil jij ermee vertellen?

“Iedereen heeft iets dat hij echt wilt en wat hij/zij nooit gaat kunnen hebben. Het gaat om het idee dat je zoveel doet. Soms krijg je daar je positieve, maar (misschien vaak) ook negatieve feedback op. Na verloop van tijd weet je niet meer wat je goed of slecht doet, want iedereen heeft zijn mening. Het is dus belangrijk dat je de dingen op jouw manier doet, maar dat je altijd de gevoelens van de ander in het achterhoofd houdt. Als ik weet dat ik goed heb proberen doen voor mezelf en iedereen op wie mijn keuze effect heeft, moeten mensen geen oordeel vellen. Zelf ben ik iemand die vaker een muurtje om me heen zet. Niet om iedereen buiten te sluiten, maar om mezelf veilig te stellen. Ik vertoon mij graag als iemand die niet mee is in de situatie. Ik heb alles gezien en gehoord, maar doe alsof ik niets weet. Ik ben echt chill in de omgang. Dat leidt soms tot grappige situaties, waar alleen ik dan vaak om kan lachen.”

In je videoclip wordt er gebruik gemaakt van drugs en alcohol. Ben je niet bang dat jongeren om die reden niet naar je muziek zullen (mogen) luisteren?

“Ik heb er zeker en vast over nagedacht. Ik vind dat het moet kunnen, want het gaat voor mij hoofdzakelijk om de muziek, de sfeer en het verhaal dat ik wil brengen. Ik wil geen statement maken, noch jongeren aanmoedigen om drugs en alcohol te gebruiken. Ik doe gewoon mijn eigen ding en ik verstop niet wie ik ben.”

“Mijn muziek heeft een bepaald karakter en dat zal niet door iedereen beluisterd worden. Diegenen die mijn muziek appreciëren, zullen ook begrijpen wat ik ermee wil vertellen en het niet als aanmoedigend ervaren.”

Vanwaar de naam MVNSI?

“Ik maakte reeds muziek onder een andere artiestennaam. Goede sound hoor, maar het was voor mij eerder een test. Er zat ook helemaal geen management achter. Ik deed alles zelf.”

“Een nieuwe naam was dus nodig om die frisse start te maken. En waarom het jezelf moeilijk maken? Munsi is mijn familienaam en die klinkt toch fantastisch? Ik heb gewoon de ‘u’ in een ‘v’ veranderd zodat mijn papa niet kwaad is als ik iets fout zou doen en zijn naam besmeurd is. (lacht)”

Dé 10|10 gang. Je hoort nog van ons.

Wat zijn jullie dromen? Wat staat er nog op de planning wat betreft muziek?

Fabrice: “Ik hoop dat we ons allemaal op termijn kunnen vergelijken met groepen die een volledige crew hebben. Een label met een bom talent dat kan optreden. Ik zal nooit stoppen met muziek maken. Ik word gek als ik een week niets kan doen. Ik zal echter niet stoppen met werken, omdat ik deze financiële zekerheid nodig heb om mijn muziek te maken.”

Raf: “Als je met een label een volledige line up voor een festival kunt maken, dat zou écht vet zijn.”

Fabrice: “Dé 10|10 gang.”

Raf en Wolf: “We hebben voor de komende maanden nog enkele hiphop, house, techno en drum&bass nummers in de pipeline. Er staan ook nog tracks van Fabrice klaar. Je hoort dus nog van ons.”

Raf: “Ik wil toch ook nog even mijn broer, Ben Cyran, vermelden. Hij zit mee in de organisatie van 10|10 Music. ‘Pas question’ is zijn eerste clip als erg getalenteerde cameraman.”

Wolf: “Hij heeft die hele videoclip volledig zelf in elkaar gestoken. Hij heeft talent, maar hij beseft het alleen zelf nog niet goed. Bij deze: merci Ben!”

Dat 10|10 Music een bende crazy kerels is, lijkt me duidelijk. We zullen deze zomer nog veel lokaal talent mogen ontdekken. Be prepared ! Veel succes mannen !  

Wil je tot slot meer horen van MVNSI? Volg hem dan zeker op Facebook of Instagram  voor updates over wat hij doet en neem een kijkje op YouTube en Spotify en voor zijn muziek.

——

Facebook: https://www.facebook.com/1010-Music

Instagram: https://www.instagram.com/the1010collective/

Soundcloud: https://soundcloud.com/1010collective

Website: https://www.cyranrecords.com

 

Auteur: Evy Ceusters

Foto’s: Annemie Verboomen

 

Fan van onze artikels? Wil je dolgraag bijdragen aan het voortbestaan van onze bescheiden blog?
Steun ons
 en blijf wekelijks van de gekste, meest inspirerende en boeiendste verhalen uit onze mooie stad genieten!