De 3 leukste looproutes in Vissenaken.

Vorige week gaven we je 5 goede redenen om te starten met joggen. Voldoende motivatie maar gebrek aan inspiratie? Vandaag krijg je de 3 leukste en mooiste looproutes in Vissenaken om je loopavontuur een kickstart te geven.

Route 1

Vertrekpunt- en eindpunt: Kaasweg
Afstand: 5 km

Deze route is geschikt voor de beginnende jogger. Gooi die stijve benen lekker los!

Starten en eindigen doe je aan de Kaasweg (zijstraat Aarschotsesteenweg). Loop langs de boomgaarden richting Kumtichstraat en blijf deze ongeveer 1 km volgen. In de Grote Breisemstraat zet je je traject verder, tot het Elzenbosveld. Op de kruising met de Oude Aarschotsebaan bol je rustig uit richting Kaasweg. Valt goed mee, hé?

route 1

Route 2

Vertrek- en eindpunt: De Kronkel, Kumtichstraat
Afstand: 8 km

Vertrek op het kruispunt tussen de Kumtichstraat en Posthofstraat, ter hoogte van De Kronkel. Loop naar beneden richting de Romeinse baan en volg de weg naar de Aarschotsesteenweg. Eens je daar bent, neem je meteen de eerste straat links (Sint-Pietersstraat). Jog op een rustig tempo weer naar boven, tot de Denneboomweg. Maak een rondje langs de velden en steek vervolgens de Kumtichstraat over. Beëindig je training door rustig naar je startpunt te lopen. 8 km in de benen — check!

route 2

Route 3

Vertrek- en eindpunt: Crossing Vissenaken (Sint-Pietersstraat)
Afstand: 10 km

Vorderen je trainingen? Waag je aan een sessie van 10 km.

Starten doe je aan de terreinen van Crossing Vissenaken. Net als route 2 maak je even een ommetje rond de velden, rondom de Denneboomweg. Van de Kumtichstraat en Posthofstraat zet je je tocht verder richting de Rozendaalbeekvallei. Steek de Vissenakenstraat over en loop de Kruisbergstraat en Moutsbornstraat helemaal uit. Neem de Broekstraat, die vlak voor je ligt, en ga door tot aan het Desselhaegenveld en de Waterstraat. Deze straat grenst aan de Aarschotsesteenweg, vlakbij je startpunt.

route 3

Welke looproute is jouw favoriet? Of ken jij nog leuke looproutes in Vissenaken? Laat het ons weten.

Volgende week nemen we Tienen centrum onder de loop. Tot dan!

Auteur: Britt Sterckx

Fotograaf: Philippe Andof