Basil Boutique: van pop-up in Oud College naar eigen zaak

Iedereen heeft het wel: je eigen ‘guilty pleasure’. Mijn guilty pleasure is het winkeltje ‘Basil Boutique’, het pareltje van Sharina Degeest. Ik moet en zal de winkel binnenstappen en ik moet en zal met een zakje buitenwandelen.

Sinds kort bevindt Basil zich niet langer in het Oud College maar in de Leuvensestraat. Sharina sprak vol dankbaarheid over haar tijd in het Oud College. Het is en was een mooie kans voor jonge mensen om hun eerste stappen te zetten in de ondernemerswereld. Zonder dit initiatief zou ze nooit de stap hebben gezet om een eigen pand te openen. Sharina kan dit soort projecten dan ook enkel toejuichen. Het Oud College was een fijne, leerrijke ervaring besluit Sharina haar verhaal in het Oud College.

Een jaar lang was Basil te vinden in de oude schoolgebouwen, toen plots het oude pand van de kledingwinkel ‘Envie’ vrij kwam. Dit was dan ook DE kans om aan het echte werk te beginnen en Basil officieel een plaats te geven in de winkelstraat van Tienen.

Waarom zou je eens moeten binnenstappen bij Basil? Niet enkel zijn er steeds leuke kledij, accessoires en decoratie te vinden, sinds kort heeft Tienen er met dit winkeltje ook een echte beautyhoek bij: hairstyling en make-up. Je kan gewoon binnenstappen en meteen je haar of make-up laten doen, maar op afspraak kan ook. Sharina is zeer flexibel en past haar openingsuren dan ook graag aan. Kortom: het totaalpakket is in één winkel te vinden: een leuk kleedje, een passend handtasje voor erbij, je haren helemaal op en top en tot slot oogverblindende make-up. Wandel buiten bij Basil en je bent klaar voor een echt feest.

Zoals een mooi verhaal, begon dit avontuur ook met een meisjesdroom. Sharina had al heel snel veel interesse in kledij en make-up. De mama was dan ook al gauw haar eerste proefkonijn en dit bracht haar naar een opleiding tot visagiste. Na haar studies merkte ze ook dat dit echt iets was wat ze graag doet. Nadien volgde nog enkele andere opleidingen, waaronder hairstyling,… Haar droom werd stilaan werkelijkheid toen Sharina met een eigen webshop begon. Kort daarop kwam haar ter oren dat het Oud College opnieuw zijn deuren zou openen voor jong talent. Sharina sprong op de kar en nu, meer dan een jaar later, mag je toch al spreken van een vaste waarde.

Wat de toekomst betreft, ziet Sharina in haar winkel workshops doorgaan. Deze zullen zowel over hairstyling als make-up gaan. Sharina gelooft ook zeer sterk in een samenwerking met andere jongen mensen. Zo kan je in haar winkel enkele mooie bloemen vinden van “Bouquet Boho”. Over deze samenwerking zullen we dus beslist nog horen!

Heb ik je nog niet kunnen overtuigen? Ga zeker eens langs met je mama, oma, tante, zus,… want deze winkel is voor jong en oud. Voor de mannen onder ons: als vrouw kan ik zeggen dat een cadeaubon uit deze winkel steeds een goed idee is!

Volgens mij wil je nu zeker al een glimp van de winkel opvangen. Basil is zowel online te vinden, als op social media als facebook. De kleding kan je hier altijd bewonderen en op facebook en instagram post Sharina ook vaak foto’s van haar nieuwe aanwinsten. Daarna kan je vanaf woensdag tot en met zaterdag van 11-18 uur terecht in de Leuvensestraat nummer 52.

Ik ben altijd benieuwd naar de slogan of de quote die past bij het idee van de winkel. Sharina koos voor…

‘No one is you, and that is your superpower’

Zo ook is iedereen welkom en is er voor ieder wat wils. Sharina staat je steeds met raad en daad bij en dat met een glimlach en de nodige dosis enthousiasme. Ik ben alvast weer op weg voor een bezoekje!

Auteur: Sara Reinquin
Fotograaf: Sara Reinquin