“Buren | Babbels | Bier”: welkom in het DoKKafé.

“De Tienenaar neemt pleinen en straten in”. Zo luidt de vierde doelstelling van het stadsproject De Tien van Tienen. Een doelstelling die de bewoners van de noordrand van de stad maar wat graag letterlijk namen. Het DoK van Tienen was geboren. Wij spraken af met initiatiefneemster Anneleen Giedts.

Als ambassadrice van ‘De Tien’ voegde Anneleen meteen de daad bij het woord en zocht ze  afgelopen zomer naar enthousiaste buren om een nieuw wijkcomité op te richten voor alle bewoners van de buurt tussen de Diestse- en Oplintersesteenweg, achter de Kabbeekvest. Het wijkcomité werd “Het DoK van Tienen” gedoopt en organiseert nu al een half jaar leuke straatcafés – DoKKafés – waar buren gezellig samen iets kunnen drinken.

Anneleen: “Onder het motto “Buren | Babbels | Bier” worden de buren uitgenodigd om op een afgesproken plaats en tijdstip samen te komen en iedereen brengt een stoel en een fles van zijn lievelingsdrank mee. Zo kunnen we zonder budget toch leuke avonden organiseren voor de hele buurt.”

Er is ondertussen al een KabbeekKafé, Kafé 911 in de Houtemstraat en een RubensKafé in het Rubenshof georganiseerd. Er wordt ook werk gemaakt van Kafé 2017, een nieuwjaarsdrink voor iedereen uit het DoK.

Anneleen: “We houden onze bewoners op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagramaccount, maar in aanloop naar elk DoKKafé worden er ook posters en flyers verspreid. De reacties zijn alleen maar positief. Buurtbewoners van alle leeftijden zitten samen en maken van de straat weer even de gezellige ontmoetingsplaats die ze hoort te zijn. De oudere buurtbewoners halen samen herinneringen op terwijl de allerkleinsten kunnen ravotten. Zelfs de burgemeester en enkele schepenen vonden al hun weg naar onze DoKKafés.”

“We maken van de straat weer de ontmoetingsplaats die ze hoort te zijn.”

“In de toekomst hopen we nog vele DoKKafés te zien en er zitten heel wat ideeën in de pijplijn om muziek, spelletjes of zelfs een buurtloop te koppelen aan onze bijeenkomsten.  Via deze weg willen we trouwens nog een warme oproep lanceren aan alle bewoners van het DoK die ook nog een DoKKafé willen organiseren. Zij kunnen ons contacteren via de Facebookpagina of ons mailadres voor hulp bij de praktische uitwerking.”

Reporter: Alain Van Den Broecke

Foto’s: Het DoK van Tienen

https://www.facebook.com/DoKvanTienen