De Tiense jeugdbewegingen verenigen zich in het Vianderdomein op de samenspeeldag.

Op zaterdag 28 april werd ik, als lid van scoutsgroep FOS 213 de Hinde, samen met de andere Tiense jeugdbewegingen door de jeugdraad uitgenodigd op de eerste “samenspeeldag”. Zowel wij van “de FOS” als de KSA, scouts Bergrakkers en Akabe Blits gingen in op deze uitnodiging, wat resulteerde in een gezellig samenzijn van 250 kinderen tussen de 5 en 16 jaar. Het opzet van de dag was simpel: de jeugd verenigen om zo de band tussen de verschillende jeugdbewegingen aan te sterken en tevens het mooie Vianderdomein optimaal te benutten en in de kijker te zetten.

Na het succes van het “GSM-werpen” van afgelopen jaar keken we allemaal samen uit naar wat de jeugdraad deze keer uit hun spreekwoordelijke mouw zou schudden. Samen met een groep van geëngageerde leiders en leidsters van de verschillende jeugdbewegingen en met de steun van de Jeugddienst en stad Tienen, knutselden ze  2 spelen in elkaar. Een heus ‘reuze-monopoly’ spel, waarbij de -12-jarigen delen van Tienen moesten kopen om de overwinning binnen te halen en een ‘reuze-levensweg’ spel, waarbij de +12-jarigen zo veel mogelijk suiker moesten verzamelen.

Een jeugdbewegingsclash zou geen echte ‘clash’ kunnen zijn als er geen prijzen waren aan het eind van de meet. Zowel bij de -12-jarigen als de +12-jarigen ging KSA aan de haal met de prijsbeker. Maar ook de Bergrakkers vielen in de prijzen, hun -12-jarigen werden voor hun overweldigend enthousiasme beloond met de goede-spelers-prijs.

Wat ik vooral zal onthouden van deze ongelofelijke dag is de kracht en het enthousiasme van 250 jongeren die plezier maken over de ‘grenzen’ van hun alledaagse jeugdbeweging heen. Gelukkig heeft de jeugdraad al laten weten dat ze deze -al zeer leuke- namiddag graag zouden uitbouwen tot een nog groter, nog fijner en bovendien jaarlijks evenement. Ik kijk er alvast naar uit!

 

Auteur en foto’s: Kobe Declerck