Fidelle, trouw aan stijlvolle kleding

Je Facebook-tijdlijn stond er de laatste weken vol van: de ene na de andere hippe foto van Fidelle verscheen. Onze Tienentroevers Yana en Helena waren meteen geïntrigeerd en vonden dat het tijd was om deze trendy nieuwe kledingzaak in beeld te brengen. Zij trokken dus op pad met hun mondmasker op zak. 

Op dit moment kan je Fidelle in de kijkwoning van Hobin in Vissenaken terugvinden. Dit is slechts tijdelijk, want ze hebben namelijk het pand daarnaast gekocht om het volledig te renoveren en klaar te maken voor deze nieuwe multi-brand store. Toch is het op de huidige locatie al ongelooflijk gezellig. Het feit dat je in een woonkamer rondloopt terwijl je kleren uitkiest, heeft iets bijzonder en op die manier voel je je meteen thuis in de winkel.

Een droom die werkelijkheid wordt

Veronique Vandevin is 41 jaar en is geboren in Tienen. Vroeger woonde ze in Glabbeek, maar sinds lange tijd is ze nu verhuisd naar onze prachtige stad. Aan ervaring mankeert het Veronique niet want ze is reeds 19 jaar actief in de mode-business. Daar ontstond de passie om zélf aan de slag te gaan. ‘Ik heb altijd al mijn eigen zaak gewild maar heb dit lang uitgesteld. Tót ik mijn vriend Mark tegenkwam en hij mij het duwtje in de rug gaf dat ik nodig had. Zo ontstond Fidelle. Ik had zoiets van: het is nu of nooit en heb mij dan volledig gesmeten voor mijn droom’. 

Samen met haar vriend Mark Hobin is dit  een écht powerteam. ‘Ik had haar aangeraden te wachten tot 2021, maar Veronique was niet te stoppen’, laat Mark ons weten. 

veronique vandevin, marc houbin

Je merkt meteen dat dit mensen zijn met een passie voor wat ze doen, of het nu over dit of een ander project gaat.  ‘Het leven is zó kort, dus soms moet je kansen durven nemen. Ik geloof oprecht dat dit mijn bestemming is’, vertelt Veronique ons. ‘Mijn vader heeft mij ook altijd volledig gesteund in mijn droom. Jammer genoeg is hij vorig jaar overleden’. 

Haar vader was  drummer en DJ en had als artiestennaam Fidello. Je merkt dat hij een gigantische impact heeft gehad op Veronique. Aan de muur in de winkel hangt er ook een foto van hem. ‘Hij heeft me altijd aangemoedigd om mijn roeping te volgen. Daarom wou ik een naam die hem eer aandeed. Zo is dan Fidelle ontstaan’.

fidello foto aan de muur

Fidelle: een beleving op zich

Fidelle is geen gewone winkel. Hier hebben ze een heel ander concept uitgedacht. ‘We willen heel graag een beleving naar buiten brengen. Bij normale winkels kan je meestal alleen overdag terecht, maar dit is bij Fidelle toch wat anders. Wij gaan open wanneer andere winkels dicht zijn’. 

Veronique werkt zelf ook overdag en is van plan dit te blijven doen. Van 17 tot 20 uur gaat ze dan Fidelle openhouden en natuurlijk in het weekend zowel op zaterdag als op zondag . ‘Momenteel werken we op afspraak en we gaan dit in de toekomst ook proberen te behouden. Mensen vinden het heel fijn om ook ’s avonds te kunnen shoppen. In de toekomst zullen we ook met evenementen en concepten beginnen te werken, zoals bijvoorbeeld een Ladies Night of een verjaardagsshopping’.

De doelgroep voor de dames is ook bijzonder groot: maten gaan van 34 tot 44 de stijl is geschikt voor zowel jong als oud. Daarnaast wordt er ook gewerkt met vrij bekende, kwaliteitsvolle merken zoals Heartmind, Fabienne Chapot, March 23, Lee and me, Coster Copenhagen, Mos Mosh… die qua prijsklasse ongeveer in het middensegment zitten. Goed nieuws ook voor alle mannen die door hun vrouw meegesleurd worden om te komen shoppen: er zal ook een bar zijn. ‘Tevens bieden we ook een herencollectie aan zodat iedereen wat naar zijn smaak vindt. Hugo Boss is uiteraard ons paradepaardje’.

‘Fashion is what you buy. Style is what you do with it’.

De favoriete slogan van Veronique

Uitdagingen? 

‘We hoopten dat dit concept zou aanslaan omdat wij voorlopig werken op afspraak en dit nog voor de koper een onbekend gegeven is. Daarnaast bevindt de winkel zich momenteel in de kijkwoning van Hobin waardoor mensen soms misschien niet zouden weten of ze wel bij het juiste adres zitten. We proberen heel duidelijk te maken dat er absoluut geen verplichting is om iets te kopen wanneer je binnenkomt’, voegt Mark toe. ‘Nu begint dat allemaal heel vlot te lopen’. Veronique geeft ook aan dat ze alleen tevreden is als mensen met een goed gevoel naar buiten gaan. ‘Ik ben heel eerlijk en probeer mensen te sturen in waar zij het beste mee staan. Alles wordt ook heel coronaproof georganiseerd. Zo wordt er gezorgd dat shoppen per bubbel mogelijk is zodat je zeker geen risico op besmetting loopt. Dus voor al wie denkt dat hier drempels zijn: dit is duidelijk niet het geval. Spring zeker eens vrijblijvend binnen!’

veronique en mark van fidelle

Creatief zijn ze hier alleszins wel. Om naamsbekendheid te genereren, hebben ze een Italiaanse Ape gekocht. Voor wie die niet kent: deze zijn verwant aan tuktuks, een soort Vespa met drie wielen met een bakje aan. Binnenkort kan je deze dus spotten in Tienen! Daarnaast is Fidelle ook heel actief op Facebook. Neem zeker eens een kijkje: hier kan je zowel Veronique, Mark en de rest van het gezin spotten als model voor hun eigen kleding. 

Een booming business

‘In het begin waren het vooral vrienden en kennissen die langskwamen’, vertelt Veronique me. ‘Tegenwoordig krijgen we ook klanten over de vloer die ik nog nooit eerder gezien heb. Ik vraag me dan soms af hoe ze bij ons terecht zijn gekomen. We hebben zelfs al vaste klanten’. Blijkbaar speelt de hippe Facebook-pagina daar een grote rol in. ‘Mensen vinden het fijn dat ik zélf de kleren show, en dat het niet één of andere onbekend model is’, laat Veronique weten. ‘Daarnaast zou ik nooit kleding verkopen dat ik zelf niet zou aantrekken. Bovendien heeft Veronique al enorm positieve reacties ontvangen. Binnenkort zijn haar kledingstukken zelfs te zien in twee verschillende modeshows!

Webshop en nieuwe winkel

Momenteel is er ook een webshop in de maak zodat iedereen ook online bij Fidelle terecht kan. Daarnaast zal in de toekomst de winkel naar een gloednieuwe winkel naast de huidige locatie verhuizen. Sinds begin oktober is de renovatie hiervan gestart. ‘De winkel gaat een heel huiselijke sfeer hebben, onder andere door de bar die aanwezig gaat zijn. Bovendien gaat alles mooi ingebouwd zijn waardoor de stukken volledig tot hun recht komen’, laat bouwspecialist Mark ons weten. Voor iedereen die met de auto komt: geen zorgen, er is parking!

Voorlopig vind je Fidelle dus nog steeds terug in de kijkwoning van Hobin (Aarschotsesteenweg 441, Vissenaken). Je kan altijd een afspraak maken via de Facebook-pagina (Fidelle), via Veronique Vandevin of via mail (veronique.vandevin@gmail.com).

Tekst: Helena Kinnaert 

Foto’s: Yana Vandeborne