‘Football for Life’: G-Sport blikt politici in!

Op vrijdag 9 december werd in de Sporthal van het Houtemveld ‘Football for Life’ gespeeld, een voetbalmatch in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel.

Onder de vlag van de Warmste Week worden in heel Vlaanderen activiteiten georganiseerd voor het goede doel.  ‘Football for Life’ was een inclusief sportevenement want G-Sport nam het op tegen een ploeg van Tiense politici.

De ploeg van G-Sport bestond uit Aissa, Yannick, Yannick, Phaedra, Dominik, Anthony, Roy, Nico, Pascal en Johnny. De ploeg van politici (schepenen, gemeenteraadsleden, ocmw-raadsleden, partijsecretarissen, enz…) bestond uit Gijsbrecht, Jeroen, Steven, Ine, Philippe, Tom, Wouter en Chris. Mensen uit de meerderheid en de oppositie. De politici speelden in een fluohesje, bij gebrek aan teamuitrusting maar allicht ook in een poging om de tegenstrever te verblinden.

Dat mislukte grandioos. Aissa opende de score. Daarmee stonden de politici, die niet echt uitblonken in champagnevoetbal, meteen onder druk. In de tweede helft maakte de keeper van de politici een klunzige own-goal. Later zou diezelfde keeper ook nog onzacht in aanraking komen met een tegenspeelster, met pijnlijke ribben als gevolg. Waarmee nog maar eens werd bewezen dat voetbal geen sport voor watjes is.

3-1: een dubbel en dik verdiende zege voor G-Sport!

De politici lieten het hoofd echter niet hangen en twijfelden tussen filibusteren, een alarmbelprocedure opstarten of aanvallen. Het werd aanvallen. Gemeenteraadslid Gijsbrecht,  een gevierd atleet, scoorde de 2-1. Er was nog hoop. Maar even later boorde Yannick van G-Sport die hoop definitief de grond in met een mooi doelpunt. De stand veranderde niet meer  tot het eindsignaal. 3-1: een dubbel en dik verdiende zege voor G-Sport!

Het entreegeld, de opbrengst van de kantine en de tombola worden op donderdagavond 22 december, net voor de gemeenteraad, overhandigd aan het goede doel.

Auteur: Chris François

Fotograaf: Kobe Declerk

Meer info over G-Sport? www.g-sporttienen.be

Een overzicht van alle acties voor de Warmste Week in Tienen kan je hier terugvinden.