Jailbait Tienen

“Strings, maat M, weg wegens teveel 😊”. Hoewel ik zelf geen nood heb aan flosdraad tussen mijn billen (gebruikt of niet), trok het zoekertje (of ja, gevertje) instant mijn aandacht. En dan vooral de reacties die erop volgden. Het waren er een hele hoop! Het werd mij duidelijk dat niet iedereen even fan is van ‘bomma-onderbroeken’, zoals de hubbie die van mij lieftallig bestempelt. Stringdragers…. . Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen? Blijkbaar zijn ze alvast in groten getale te vinden in onze stad. Al zij het verdoken, want gemakkelijk te spotten zijn ze in ieder geval niet!

Jong en sexy Tienen?

Ik betrap mezelf op een vooroordeel dat – na toch al een zestal jaren in Tienen te vertoeven – niet helemaal de kop is ingedrukt. Strings zijn (zinnen)prikkelend, maar om Tienen als habitat van sexy bewoners te zien? Sexy Tienen? Bij die gedachte had ik in eerste instantie toch wel wat moeite. Eddy Mievis denkt daar kennelijk anders over. Afgelopen jaar verbaasde hij Tienen en omstreken met de oprichting van de onafhankelijke stadspartij JES, dat voor Jong EN Sexy Tienen staat.  Hij gaat in mijn hoofd nog een stapje verder door Tienen evenzeer jeugdigheid toe te kennen. Maar misschien moet die vastgeroeste mening over onze stad eens aangepakt worden. Te beginnen met die van mij!

Russs!!

Tienen heeft mijn hart al ettelijke keren gebroken, maar evengoed extatische sprongetjes doen maken. En dat kan alleen maar wanneer je passioneel betrokken raakt. Die zin wou ik trouwens al eeuwen gebruiken (of ja toch zeker al een vijftien jaar), dat van dat harten breken. Toch zeker sinds ik de film ‘Cold Mountain’ heb gezien, waarbij professionele hartenbreker Jude Law getormenteerd het volgende over zijn lippen haspelt: : “How can a name, not even a real name, break your heart? It’s her…She’s the place I’m heading.” Hij leek zoooveel en zo intens te voelen, bij iets wat niet echt te benoemen was. Die zin begrijp ik nu volledig, en met het neerpennen kan ik een puntje van de bucketlist afvinken! “Russs!!” heb ik alvast kunnen inzetten. Je weet wel, wat de homies van Lancelot hem naschreeuwen in ‘King Arthur’, wanneer hij weggerukt wordt van zijn heimat? Dat was toen ik nog wat last had van heimwee naar het sappige Limburg. Excuses.

Playing hard to get

Die heimwee is beginnen plaats te maken voor verrassing om wat Tienen ook is en kan zijn, toen ik mij aansloot bij de destijds nog prille stadsblog TienenTroef. Onze stad werd en wordt geboetseerd door bevlogen mensen, my kind of sexy. Af en toe licht ze een tipje van haar sluier op en krijg je een intieme inkijk in haar memoires, vaak verborgen onder een rijk patina aan geschiedenis. Brokkelend, zoals het hoort te zijn. Imperfecte perfectie. Of volgt er een nipple slip en worden vlijmscherpe herinneringen als een natte dweil in je nek gegooid. De stad houdt je scherp. Wie hier iets wil bereiken moet alles uit de kast halen om haar inwoners te verleiden. Maar net wanneer haar playing hard to get wat de keel uit begint te hangen, sust ze door de zachte gedachten of nieuwe opportuniteiten die om de volgende hoek loeren. Sexy wordt vaak gekoppeld aan directe overweldiging, maar Tienen verleidt veel subtieler. En dat vind ik doorgaans heel wat aantrekkelijker. Je moet haar eerst leren kennen, en ze laat je niet zo makkelijk toe. Maar zelf kruipt ze wel traag en gestaag onder je huid.

Jailbait

Gezien mijn lijf niet meer zooo jong is (het hoofd vaak nog wel), kan ik waarschijnlijk ook niet goed oordelen over die jeugdigheid… . Wanneer ik dat echter interpreteer als vinnigheid, ongereptheid, en een gezond portie naïviteit, dan is Tienen niet alleen sexy, maar ook een jong deerntje. Jailbait als het ware! Ik ken ondertussen genoeg ondernemers en vrijwilligers die vol overgave hun dromen (of die voor hun stad) najagen en zich weinig aantrekken van de stempel die op Tienen is gedrukt. Dus, als je wordt geprikkeld van een uitdaging die barst van potentieel, dan is Tienen the place to be! Ben je eerder fan van een onverbloemde aanpak, dan gaat Tienen waarschijnlijk je petje te boven. Hoewel onderstaand aanbod in onze kringwinkel misschien ook al wel een tegemoetkoming kan zijn… .

Auteur: Kim Rutten