Jong geleerd is oud gedaan: allemaal ARTist!

ARTist is het creatieve atelier voor kinderen van 5 tot 12 jaar waar Loranne je koters spelenderwijs alles over kunst en creativiteit aanleert.  Het pop-up atelier in het hippe Oud College is opgericht door Loranne Boogaerts. 21 lentes jong en bruisend van energie: “Dit voelt voor mij aan als mijn eigen speeltijd!”

Kunst heeft ze met de paplepel meegekregen van haar ouders. Met een mama die leerkracht plastische opvoeding is en een papa die kunstenaar is van het beeld “spaile bè de mais oep de braai van het kottegoar” in Tienen, ademt Loranne creativiteit. Zelf is ze van opleiding leerkracht plastische opvoeding en project kunstvakken. Ze leerde op welke manier een workshop in elkaar te stoppen en hoe kunst mensen bij elkaar kan brengen, maar ook hoe een tentoonstelling te organiseren. Zo liep ze ook stage in Suriname in een grote galerij. Nu wil ze dichter bij huis de Tiense kinderen aansteken met haar enthousiasme en haar creatieve ideeën doorgeven.

“ARTist staat voor het worden van een artiest. In mijn atelier zijn alle kinderen artiesten, ongeacht hun voorkennis van kunst of hun niveau. Ik wil met mijn workshops kinderen aanzetten tot creatief denken. Er ligt al zoveel druk op alles en iedereen. Het is mijn bedoeling om kunst op een speelse manier over te brengen zodat kinderen er meer van onthouden en het beter gaan begrijpen. Ik wil dat ze zich hier vrij en gelukkig voelen terwijl we samen iets creëren. Iedereen mag zichzelf zijn. Het gaat niet om het beste cijfer of om de juiste rechte lijn te tekenen. Door met hun spelletjes te spelen waarin kunst geïncorporeerd zit, leren ze hoe leuk het kan zijn. Als ze op het einde van de workshop fier hun tekening tonen aan mama en papa, dan weet ik dat ik geslaagd ben in mijn opzet.”

Tijdens de workshops wordt er gewerkt aan vele verschillende culturele domeinen zoals tekenen, schilderen, boetseren en drukken. De kinderen gebruiken heel veel verschillende technieken om hun eigen kunstwerken te realiseren. Dankzij haar professionele opleiding kan Loranne hen hier goed in begeleiden. Wekelijks zijn er workshops op woensdag van 13u tot 16u en op zaterdag van 9u tot 12u. En tijdens de vakanties worden er workshopkampen georganiseerd.

“Kom je kindjes afzetten bij mij, drink een Hoplinter op de speelplaats, shop wat juwelen bij mijn tante An op de verdieping hieronder en eet een tapasje in de refter. Het Oud College wordt hét bruisend centrum van Tienen. Daar ben ik zeker van.”

Nog overtuiging nodig?

“Je kindje is creatief bezig en we werken met proeflessen en een beurtenkaart. Bovendien hebben we een gevarieerd programma van ‘de koddige krokodil’ tot abstracte kunst en Op zoek naar ‘Vermeer’. De kinderen leren kunst en creativiteit op een speelse manier kennen in een vrije omgeving waar ze gelukkig van worden.”

Komt binnenkort ook jouw pagadder je thuis vertellen over zijn kubistische tekening met invloeden van Picasso? Schrijf je dan nog snel in voor de proefles nu zaterdag voormiddag (9u tot 12u en 12€) of al direct voor het Paaskamp (inschrijvingen zijn mogelijk op dag- of weekbasis). Ook verjaardagsfeestjes zijn mogelijk! 

Meer info: https://www.facebook.com/ARTist-workshops-1876261745748163/ of stuur Loranne een berichtje via loranne@live.be en 0471 44 12 33

Auteur: Eva Van den Eynde

Foto’s: Eva Van den Eynde