Overal is het hartjes troef, het Tiense straatbeeld kleurt rood en roze. Opgepast voor rondvliegende pijlen want Cupid is in town! TienenTroef vroeg geschenkadvies aan de sympathieke Sabrina van lingerie- en kledingzaak La Vie en Rose (Leuvensestraat). Want als er één gelegenheid is die om een gepast lingeriesetje vraagt, dan is het Valentijn wel!

Sabrina, hoe is het idee voor je eigen zaak gegroeid?

_DSC0125“Ik wou altijd al een eigen zaak, al van toen ik een tiener was. Ik heb een eigen visie en zag het niet zitten de rest van m’n leven voor iemand anders te werken. Hoewel er verschillende opportuniteiten tot het uitbaten van een zaak passeerden, voelde niets echt 100% goed. Tot ik ongeveer 6 jaar geleden terug de liefde vond in Tienen. Op dat moment woonde ik in Mechelen, omdat ik als vertegenwoordigster in de regio Lier-Vilvoorde werkte. Iets later was ik zwanger van mijn dochter Marie. Toen had ik zoiets van ‘nu ga ik me in Tienen settelen en eindelijk werk maken van mijn eigen zaak’.”

Intussen is je zaak 3,5 jaar open.

“Dat klopt, ik opende de deuren op vrijdag 13 september 2013, maar gelukkig ben ik niet bijgelovig (lacht). En dat hoeft ook niet, want sinds de start is La Vie en Rose ontzettend gegroeid, zowel qua cliënteel als qua concept. Ik heb mensen die van ver afkomen, voor de exclusieve collecties of omdat andere klanten hen de zaak aanbevolen. Die positieve mond-tot-mond reclame geeft me veel voldoening als zaakvoerster.”

Waarom koos je voor een lingeriezaak?

“Mode is een passie. Ik koos in eerste instantie voor lingerie omdat ik dacht dat er bij slipjes en beha’s minder retouches komen kijken, maar niets is minder waar (lacht). De merken in mijn winkel zal je in de nabije steden en gemeenten niet vinden. Die focus op kwaliteit en exclusiviteit vind ik erg belangrijk, want ik wil mijn cliënteel een uniek aanbod bieden. Al betekent dat daarom niet dat alles heel duur is. Ik heb stukken binnen verschillende prijsklassen.”

De focus op kwaliteit en exclusiviteit vind ik erg belangrijk, want ik wil mijn cliënteel een uniek aanbod bieden. Al betekent dat daarom niet dat alles heel duur is. Ik heb stukken binnen verschillende prijsklassen.

_DSC0071Was Tienen voor jou een evidente keuze om je zaak uit te baten?

“Ik ben van Tienen en geloof in het potentieel van deze stad. Ik heb in verschillende steden gewoond, maar nergens voel ik me zo thuis als hier. De goede ligging, bereikbaarheid en gezellige horecazaken zijn een absolute meerwaarde ten opzichte van andere steden in de omgeving.

Mijn grootste Tiense Troef? De vriendelijkheid en persoonlijke benadering van de handelaars. Nergens word je behandeld als een nummer. Je bent hier een klant met een naam.”

Hoe kwam je op de naam La Vie en Rose?

“Ik wilde een speelse, positieve en upliftende naam die goed bij lingerie past. Wij Tienenaren mogen onze stad gerust door een roze bril bekijken, want we hebben hier alle troeven in huis. Dus die keuze was snel gemaakt.”

Ik wilde een speelse, positieve en upliftende naam die goed bij lingerie past. Wij Tienenaren mogen onze stad gerust door een roze bril bekijken, want we hebben hier alle troeven in huis.

Ziet de toekomst er even rooskleurig uit voor La Vie en Rose?

“Ik wil gaan voor een echt totaalconcept. Naast lingerie, swim- en homewear bied ik nu ook kleding en sportswear aan. Dat assortiment zal op termijn verder uitgebreid worden.

Op aanvraag organiseer ik steeds vaker vriendinnenavonden met een hapje en een drankje. Gasten kunnen dan tegen een voordeliger tarief lingerie en kleding kopen. Klanten die dan weer liever in alle rust en sereniteit winkelen, mogen op afspraak komen shoppen, wanneer de winkel gesloten is voor het publiek. Zo probeer ik een unieke en persoonlijke beleving te creëren, die je onmogelijk bij grote ketens en webshops vindt.”

_DSC0008Je eigen website zit er wel aan te komen?

“Ja, al gaat deze vooral informatief zijn. De collecties zullen erop te bezichtigen zijn, maar een webshop komt er niet. Ik vind dat zo onpersoonlijk, je mist als klant dan een deel van de beleving en service. Bovendien is de kans op miskopen groter wanneer je online bestelt. Al stuur ik graag spullen naar klanten die me dat vragen. Dat doe ik nu ook al regelmatig.”

NACHTKLEEDJEWat is jouw ultieme Valentijnstip?

“In de winkel kan je rustig een lingeriesetje uitkiezen, voor je partner of voor jezelf. Uiteraard ben ik altijd in de buurt voor hulp en advies op maat.

Om te voorkomen dat je geliefde het setje achteraf moet komen ruilen omdat de maten niet passen, kan je eventueel een zijden kleedje of ander nachtgoed overwegen. Dat is ook mooi en sensueel én gemakkelijker in te schatten qua afmetingen. Voor zij die echt niet kunnen kiezen, zijn er natuurlijk altijd geschenkbonnen in een mooie verpakking. Dan word je Valentijn gegarandeerd een schot in de roos! ;)”

Auteur: Britt Sterckx

Fotografe: Silvie Vandewijer

Facebookpagina La Vie en Rose