Lokale Folk Helden

Naar aanleiding van Lokale Helden, komende vrijdag ook bij ons in Tienen, ging ik op bezoek bij Banton. Na een fietstocht door de Oorbeekse velden kwam ik aan op hun repetitiezolder.

Martijn, Pieter, Ruben en Joram spelen nu zo’n twee jaar samen folknummers. Zowel eigen nummers, die ze samen schrijven, als enkele covers en jongens, wat klinken ze goed.

Niet alleen gitaar, bas en drum, maar ook viool, mandoline en fluit bespelen de mannen terwijl ze meerstemmige vrolijke deuntjes zingen.

“We repeteren ongeveer een keer per week maar hebben echt al wel een fijne fanbase hier thuis. Dat zie je vooral wanneer we in de zomer op Oorbeek Kermis spelen, da’s echt sfeer.

Ook in de Viandra speelden we al twee jaar geleden. Naar Lokale Helden, nu vrijdag, kijken we enorm uit. Al zijn we benieuwd hoe we met al onze instrumenten op het podium in Pand 10 gaan geraken! De kleinere zalen, overvolle café’s en zelfs, in een ideale wereld Ierse pubs, dat is voor ons het ultieme publiek! Waarom starten ze in Tienen geen Irish pub? Da’s nog eens een gat in de markt. Dan kunnen wij de houseband zijn. Hoe meer optredens, hoe beter!”

Waarom moet iedereen zeker komen luisteren in Pand 10?

“We brengen heel wat nieuw materiaal dat nog niemand gehoord heeft. Veel eigen muziek, maar ook enkele covers. Het is echt een mix van serieuze nummers en stevige zever. Luister zeker naar de tekst.
Lokale helden vinden wij zelf super fijn om ook andere nieuwe bands te ontdekken. De andere groepen spelen ook totaal verschillende genres. Het wordt sowieso een topavond! Wij zijn dan ook geboren en getogen Tienenaren. Zo speelden we twee jaar geleden in Zoutleeuw al op Lokale helden. Suikerrock zou wel de kers op de taart zijn voor ons. Zo op de akoestische stage. Of wacht, pak maar de main stage. Wat Bazart kan, kunnen wij ook!”

Banton, nu vrijdag vrijdag 26 april om 20u30 in Pand 10

Volledige line-up vind je hier