Een pikant gerechtje voor een pikant avondje!

We vroegen aan ‘De keuken van Astrid’ om ons een valentijnsrecept te bezorgen. Iedereen weet namelijk dat de liefde van de man (en naar mijn weten ook de vrouw) door de maag gaat. Met dit gerechtje krijg je je partner alvast warm voor een gezellige avond samen. De pikante kruiden en verse basilicum zijn afrodisiaca die ervoor zorgen dat er gevoelens van liefde en lust opgewekt worden. Geloof je het niet? Probeer het onderstaande receptje maar eens uit en laat de afwas maar staan tot morgenvroeg… . Gelukkig heb je niet veel werk aan dit recept en trust me: iedereen kan dit maken. Je hebt er zelfs maar 1 pan voor nodig! Niet veel werk EN amper afwas, de ideale Valentijn als je het mij  vraagt.

Ingrediënten voor 2 verliefde personen

  • 4 sappige stukken kippendij
  • 1 bokaal hartverwarmende passata
  • 1 bokaal warme kippenbouillon (je vult de lege bokaal passata gewoon met dezelfde hoeveelheid kippenbouillon)
  • 1 verliefde rode paprika
  • 1 prikkelende rode ajuin
  • (teentje look optioneel…)
  • Peper en zout
  • 1 kopje vol met liefde (en ook met rijst)
  • 1 EL olijfolie
  • 1 EL pikante pepertjes
  • 1 EL gedroogde basilicum
  • 1 EL verse basilicum (af om te werken)

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 200°
  • Neem een grote vuurvaste pan (die ook in de oven mag)
  • Doe er 1 El olijfolie in en zet het vuur middelmatig tot hoog (pas op want de olijfolie kan wat spatten..)
  • Bak de kippendijen met het vel eerst naar beneden (+- 5 min per kant)
  • Haal de kippendijen eruit en fruit de ajuin en paprika hierin
  • Voeg de passata en de bouillon toe
  • Voeg de rijst toe
  • Roer alles goed door
  • Wikkel de kippendijen erin
  • Zet het +-30 minuten in de oven op 200°C

Geniet ervan ;-)!

Recept en foto’s van de hand van ‘De keuken van Astrid’.

 

Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Dit gerechtje kan je deze week ook als special terugvinden op de menukaart van ‘De keuken van Astrid’.