Van de boeren- naar de lingeriestiel: Astrid Van Kelecom

Astrid Van Kelecom is 26 jaar jong en opgegroeid in een landbouwersfamilie uit Hoegaarden. Het zelfstandige zijn is haar met de paplepel ingegeven, maar Astrid had al snel door dat de boerenstiel meer voor haar broers was weggelegd. Ze ging een Master Orthopedagogie studeren om later de lingeriezaak van Liliane Mues, die de zaak 29 jaar uitbaatte, over te nemen en om te dopen tot Plaza Lingerie Astrid.

etalage lingerie plaza

Astrid had een droom

I have a dream. Ze had al vrij snel uitgemaakt dat ze niet op de boerderij zou werken, maar wel dat ze een lingeriezaak wilde openen. Ze startte haar droom als verkoopster in een lingeriezaak, waar ze twee jaar ervaring opdeed. “Ik wist dat Liliane bijna pensioengerechtigd zou zijn en ik zag mijn kans. Ik ben met haar gaan praten en de zaak was vrijwel meteen geklonken. Mijn droom kwam uit.”

Je zou kunnen denken: van de boerenstiel naar Orthopedagogie om uiteindelijk tussen de lingerie te belanden? Astrid is het zorgende type en laat dat nu kenmerkend zijn voor alle werelden die ze doorlopen heeft. “Ik zorg ervoor dat meisjes en vrouwen zich goed in hun vel voelen en met mooie lingerie naar huis gaan.”

“Vrouwen moeten zich letterlijk blootgeven. Het schept een vertrouwensband als ik ze een persoonlijke aanpak kan garanderen.”

Astrid van kelecom

Ondertussen baadt ze de zaak 1,5 jaar uit en is ze heel blij met haar cliënteel. “Het is wat verjongd, ook naar het aanbod toe en dat is wat ik wilde bereiken. Een zaak voor jong en oud waar ik op mijn persoonlijke manier iedereen aan mooie lingerie kan helpen waar ze zich goed in voelen. Ik heb niet enkel Tienenaars als cliënteel, maar men komt ook van buiten onze suikerstad.”

Je betaalt ietsje meer, maar de kwaliteit is uiteraard ook beter. Om die reden kan je je bh een tweede leven geven voor mensen die zulke lingerie niet kunnen aankopen. Astrid lanceerde in november dan ook ‘Second Bra Month’ waarbij je lingerie van een duurder merk kon afgeven en die verdeeld werden door Bezorgd Om Mensen.

“Als ik nog verder mag dromen? Dan wens ik een grotere zaak en een vaste personeelsploeg”, vertrouwt Astrid ons toe.

Wondernemer

Dat Astrid geliefd is bij haar klanten spat ervan af. Ze werd door een klant voorgedragen bij KBC Bank en Verzekeringen die elke week een ondernemer in de kijker zetten. Deze ondernemer houdt in deze uitzonderlijke tijden zijn of haar zaak op een creatieve manier draaiende.

Daarnaast ontving ze ook als één van drie verkozen Belgische lingeriezaken een prijs van Prima Donna. Dit heeft ze te danken aan goede beoordelingen over haar aanbod en service.

“Het geeft wel voldoening om te vernemen dat je klanten tevreden zijn. Het was niet gemakkelijk dit jaar doordat we moesten sluiten. Ik heb dan een alternatieve manier gezocht om toch mijn klanten te blijven bedienen. Ik wilde geen webshop, want dan gaat het persoonlijke contact verloren en kan ik ook niet de service bieden die ik in de winkel bied”, vermeldt Astrid.

Astrid startte dus met advies op maat via berichtjes op Instagram of Facebook. Klantjes die al in de computer staan met hun maatjes zijn gemakkelijk te adviseren. Maar nieuwe klanten waren ook geen probleem voor Astrid. “Ik vroeg hen om een foto in bikini door te sturen. Ik kan op het zicht een inschatting maken en dan mochten zij hun bh komen ophalen en thuis passen. Uiteraard vraag ik een foto terwijl ze de bh dragen. Zo kan ik zien of ik goed gegokt heb. En meestal zit het goed”, lacht Astrid.

Moet je dan niet meten, hoor ik vele vrouwen denken? Blijkbaar is meten niet altijd een garantie dat het past. Er zijn zoveel merken en modellen met een andere fitting. Het is ook afhankelijk van de lingeriezaak waar je je aankopen doet. Laat Astrid dus maar uw bikinifoto’s bewonderen (en trek dat buikje niet in). 😉

De Tiense powervrouwen van Astrid

“Ik vind het niet gemakkelijk om één iemand uit te kiezen. Het is zelfs moeilijk om er maar enkele te noemen, maar laat me even denken”, zegt Astrid.

Astrid noemt drie dames op waarvan we er ééntje recent nog interviewden: Hannah Amery van iO.  Independent Opticians. “Omdat zij desondanks de concurrentie in Tienen toch de zaak van haar ouders heeft overgenomen. Ik vind dat moedig.”

Daarnaast nomineert zij Melissa van schoonheidssalon Melissa omdat zij haar salon heeft kunnen uitbouwen tot een grote zaak met een goede service. “Zij is ook een persoon met vele toffe ideetjes. Zo heeft ze vorig jaar voor Black Friday een actie op poten gezet met gans Tienen.”

Enkele dagen later krijg ik nog een naam doorgestuurd. De vraag was bij Astrid blijven nazinderen. “Ik wil ook nog heel graag Saar van de Instagrampagina ‘Nietzomaarsaar’ nomineren als powervrouw. Ik bewonder haar omwille van haar ondernemerschap. Ze beheert een keukenzaak met daarnaast een aanbod in interieurspulletjes. Onlangs bracht ze een oorbellenlijn uit in samenwerking met Studio Nok Nok. Ze is echt niet zomaar Saar.”

De veelzijdigheid van Tienen

Astrid vindt dat Tienen een mooi aanbod aan restaurants, lunch- en koffiebars heeft. Er zijn vele leuke plekken om iets te gaan eten op elk moment van de dag.  “Ik kan niet één favoriet plekje benoemen.”

Je vindt Astrid meestal al wandelend in Vissenaken terug. “Het is er niet te steil en je kan ook grote toeren maken. Ik heb een vaste toer van 1 uur die ik elke dag samen met een vriendin wandel. Maar ik volg geen knooppunten ofzo. Ik ben een freestyler op dat vlak.”


Nood aan nieuwe lingerie? Of een cadeautip voor je partner? Plaza Lingerie Astrid staat je online met raad en daad bij voor het vinden van de juiste maat en het mooiste setje.


Auteur:  Evy Ceusters

Fotograaf: LOHX Photography