Hallo 2021, waar brengt u ons naartoe?

fabeltjeskrant
Bron: defabeltjeskrant.com

Beste Tienenaars, stadsgenoten, lezers,

2020, een jaar dat goed bekt, maar waarin je werd opgelegd je snavel te bedekken met een mondmasker. 

Laten we terugblikken op een jaar waarin TienenTroef begin februari nog zijn derde Gala van de Tiense Troeven organiseerde. Wie had gedacht dat dat het laatste feestje in 2020 zou zijn? We hadden er allemaal extra van genoten, mochten we het geweten hebben.

Corona zorgde voor een lege evenementenkalender, weinig persoonlijke interviews en dus ook geen content voor onze blog. We schreven slechts 33 artikels. Dat is 75% minder dan in 2018! En geen evenementen wil dus ook zeggen dat we geen inkomsten hebben gegenereerd. 

Een moeilijk en rot jaar voor de creatievelingen in dit team. Een team van vrijwilligers die naast hun fulltime job of studies het positieve van onze stad naar voren willen brengen. Maar hoe breng je positiviteit als je zelf en als organisatie in een dipje zit? Storm Ciara, die ons in februari waarschuwde, had een frisse “ideeënwind” meegebracht.

Onze redacteurs werden geïnspireerd door nachtelijke wandelingen en doodse taferelen. Maar Second Opinion schudde ons wakker. We pakten onze wandelschoenen en gingen op ontdekkingstocht in Tienen en omstreken. Plots hadden we ook tijd om te lezen want meer dan afspreken in onze bubbel zat er niet in. 

De zomer bracht mooie vooruitzichten met een zomerprogramma van Stad Tienen. In juli konden we eindelijk weer lekker gaan eten, en ik haastte me om letterlijk als een God in Frankrijk even te vluchten van onze stad om ze daarna weer met een nieuwe portie positiviteit te omarmen. Om ‘s noenens een hapje te eten, kregen we er ook een adresje bij in Tienen. Om de Powerpointpresentaties van onze overheid toch wat beter te kunnen lezen, kon je terecht bij enkele jonge opticiens

Maar de vreugde was van korte duur. We konden al onze evenementen en ook ons plan voor een vierde Gala in januari 2021 weer opbergen in ons mondmaskerzakje. 

Het gala, ons paradepaardje, waar wij allemaal enorm fier op zijn. Wist je dat we dat eerste gala op 3 maanden in elkaar boksten? En ook bij die andere gala’s begonnen we altijd veel te laat met de organisatie. Een helse job voor een klein team van 10 man en een paardenkop, maar we slaagden telkens met glans. Dit jaar geen galajurken, geen awards, geen prachtige aangeklede Zaal Manège en geen samenwerkingen met toffe partners uit de evenementensector die we maar al te graag zouden willen steunen. 

We zouden niets liever doen dan in 2021 toffe evenementen organiseren voor u, maar ik vrees dat we pas in 2022 weer buiten onze bubbels met bubbels mogen klinken. Uw steun is altijd welkom zodat we in 2021 alternatieven kunnen bedenken en in 2022 weer een gelegenheid geven om dat coronakapsel onder handen te laten nemen. 

We vierden op 1 december onze vierde verjaardag, maar die werd op de achtergrond geduwd door de heropening van de winkels na alweer een lockdown. Wist je dat er een nieuwe hoofdredacteur is? Jaja, dat ben ik beste lezer. Ik heb er zin in. Zin om met de prachtige mensen van TienenTroef opnieuw voor jullie en over jullie verhalen te vertellen. 

En de vreugde houdt niet op. Eén van die redacteurs heeft echter niet goed geluisterd naar de Britten en trok zich niet tijdig terug. We verwachten in 2021 opnieuw een TienenTroefbaby. De opvolging is verzekerd! 

Onze Tienentroefdichters brachten wat knuffelcontacten teweeg door hun kerstverzen in december. Ik wil u, de Tienenaar die inspireerde met toffe kernwoorden, hiervoor bedanken. U wakkerde weer onze creativiteit aan. Het gaf ons hoop en zekerheid dat u TienenTroef waardeert. Waar 2021 ons naartoe brengt, weten we nog niet. 

Zodra de Tiense horeca weer open mag, gaan we met onze TienenTroefbubbels een dagschotel bestellen ter ere van Johny Voners. Wil jij ons dan vergezellen? Wij verwelkomen ie-de-reen tussen 15 en 100 jaar oud, met of zonder ervaring. Stuur een mailtje – en dat hoeft geen sollicitatiebrief te zijn – naar redactie@tienentroef.be. Zo kom je terecht in ons warm, optimistisch nest. 

En voor nu, oogjes dicht en snaveltjes toe! 

Evy