4 jaar TienenTroef

Wat ooit ontsproten is uit “De Tien” van stad Tienen is 4 jaar later een vrijwilligersorganisatie die hun hart en ziel stopt in verhalen om Tienen op de kaart te zetten en een positief imago te geven. Op 1 december 2016 ontstond TienenTroef, een team enthousiaste Tienenaars met pen en papier of camera in de hand.

4 jaar later

4 jaar later hebben we meer dan 400 berichten op onze blog staan, 3 maal het Gala van de Tiense Troeven georganiseerd, 5 vertelavonden met eigen verhalen uit de grond gestampt, het debat met lijsttrekkers aangegaan en Tony Texas werd geboren en zoveel meer.

Daarnaast hebben we ook een leuke stadsgids (i.s.m. UNIZO Tienen) en een prachtig fotoboek ‘Dit is Tienen’ (i.s.m. Lions Club) mogen ontwikkelen. Als trouwe verslaggevers werkten we ook reeds samen met Suikerrock en Stad Tienen. We mochten zelfs eens een uitstap naar Hoeselt maken om in de bibliotheek een vertelavond te organiseren.

Jef Van Hemelryck schreef er speciaal voor ons een gedicht over.

Al 4 jaar positiviteit verspreid.
Zij hebben vrijwillig hun tijd gewijd
aan het schone in Tienen te tonen
en de toffe mensen die daar wonen.

Het standbeeld dat wat heelt
omdat Tienen zijn troeven speelt.
Bijvoorbeeld met een gala of een bericht,
een vertelavond, een artikel of een gedicht.

Al 4 jaar deelden zij blij
de mooiste momenten.
Misschien was jij er toevallig bij
of zijn er plekken die je kende.

Deze bende zal nog wel even blijven schrijven
zodat iedereen aan de lijve kan ondervinden
dat er met een klein beetje moeite
in Tienen veel schoonheid ligt te vinden.

Nieuwe contactpersonen

Enkele maanden geleden kondigde Alain Van Den Broecke aan de fakkel van het voorzitterschap en hoofdredacteur te willen doorgeven. Hij blijft wel lid van de redactiebende.

Evy Ceusters, zelf al 4 jaar lid, neemt de taak van hoofdredacteur over en begeleidt het team van schrijvers en fotografen. Eva Van den Eynde is verantwoordelijk voor de evenementen en Chris François zal de partnerships voor zijn rekening nemen. Je kan ons bereiken via Facebook of contact@tienentroef.be

We klinken op nog vele mooie TienenTroefjaren! 

PS: wil je ons team vervoegen? Stuur een mailtje naar redactie@tienentroef.be 

team TienenTroef 2020
De (gedeeltelijke) TienenTroefbende anno 2020