Tiense Powervrouw #2: Lavida Houblon

Elke maand zet Lotte Hendrickx een vrouw in de kijker. Niet zomaar een vrouw, wel een “Tiense powervrouw”. Een vrouw die andere vrouwen inspireert met haar positiviteit, kracht en levenslust. Ze kruipt één keer per maand in zo’n vrouw haar ziel door haar digitaal te portretteren en te bestoken met 10 powervragen.

Deze maand is het aan een van de jongste onderneemsters die onze stad rijk is. Niemand minder dan Lavida Houblon onderging het powervrouwen-vragenvuur.

lavida-houblon-illustratie

Wat is je link met stad Tienen? Wat is je favoriete plekje in Tienen en waarom?

Ik ben geboren en getogen in Tienen. Ik woon ook nog steeds in Tienen en binnenkort verhuis ik echt naar het centrum van onze mooie stad. Mijn favoriete plekje(s) zijn mijn winkels. Ik doe mijn werk enorm graag en natuurlijk is “fashion my passion”.

Voor mij is het een evidentie dat je in het lijstje Tiense powervrouwen thuishoort. Maar voor de mensen die het toch horen donderen in Keulen: kan je even uitleggen waar je zoal mee bezig bent?

Dankjewel voor het compliment! Ik ben 21 jaar en eigenaar van Lavida Fashion.

De eerste winkel bestaat ondertussen al 2,5 jaar. Hier bieden wij kleding (maat 34-42), schoenen en accessoires aan voor tienermeisjes en vrouwen.

Omdat ik het zelf heel jammer vond dat de grotere maatjes vaak vergeten werden, heb ik onlangs een tweede winkel geopend met kleding voor vrouwen (maat 42-48) en meisjes (1-16 jaar).

Ik vind het zeer belangrijk dat elke vrouw zich mooi kan voelen, ongeacht haar kledingmaat.

“What’s your secret power?” Ik denk dan aan een eigenschap die je maakt tot wie je bent of die je hoog in het vaandel draagt.

Eerlijkheid en doorzettingsvermogen.

Mensen die me kennen, weten dat als ze mij iets vragen, ik altijd mijn eerlijke mening zal geven. Ik doe ook gewoon mijn eigen ding en leef echt onder het motto “Heb schijt en doe je eigen ding”.

Mede door dingen te proberen en risico’s te nemen, sta ik waar ik nu sta. Ik vind de mening van anderen belangrijk, maar als ik het oneens ben met iemand en het volle vertrouwen heb in mijn visie, zal ik voor mijn visie gaan. Tot nu toe is dit bijna altijd gelukt. Maar ik ben me er zeker wel van bewust dat het leven ook tegenslagen met zich meebrengt.

Wat zijn volgens jou de voordelen aan vrouw zijn?

Vrouwen zijn zo sterk! Ik heb altijd een sterke vrouw, mijn mama, als voorbeeld gehad. Ze is een echte doorzetter. Ze heeft al enorm veel tegenslagen in haar leven gekend. Na elke tegenslag, staat ze weer op en komt ze tien keer zo hard terug. Omdat ik dat voorbeeld gehad heb, ben ik zelf ook zo geworden.

Zijn er ook nadelen?

Emotioneel zijn. Ik ben heel emotioneel en kan om het minste wenen. Soms wou ik dat ik dingen makkelijker van me af kon zetten.

En oh ja, onze maandelijkse vriendin. Die zou ik ook wel liever aan de mannen doorgeven.
Is er iets waar je spijt van hebt? Iets dat je, als je erop terugkijkt, nu anders zou doen?

Eigenlijk niet. Ik ben heel blij met hoe mijn leven nu loopt.

Natuurlijk heb ik ook al tegenslagen gekend en dacht ik soms “dju dit had ik beter anders aangepakt of anders gezegd”. Maar spijt? Nee dat niet.

Heb je een “guilty pleasure” dat je er bovenop helpt na een baaldag?

SUSHI! Wanneer ik sushi eet, ben ik instant vrolijk. Ik ben iemand die echt graag eet!

Ik vind het dan ook ontzettend jammer dat de restaurants momenteel gesloten zijn, want zelf ben ik niet zo’n super goede kok. Gelukkig kan mijn vriend lekker koken. Hij weet ook dat ik oprecht gelukkig kan worden van lekker eten wanneer ik een baaldag heb gehad.

Welk advies zou je willen geven aan jonge meisjes die nog maar aan het begin van hun carrière staan?

Ik ben zelf ook nog een jonkie en heb nog geen tonnen levenservaring die ik met jullie kan delen, maar aan alle tienermeisjes: wees jezelf. Dit is zo cliché, maar het is echt zo! Ik vind het zo belangrijk om jezelf te blijven. Toen ik jonger was, had ik het daar zelf moeilijk mee. Maar met het ouder worden, heb ik mijn motto ontwikkeld waar ik nu nog steeds achter sta: “Heb schijt en doe je eigen ding”. Er zijn mensen die me vroeger uitlachten die nu dankzij mijn motto naar me opkijken. Dus na een tijdje zal je merken dat je op deze manier veel gelukkiger bent!

Aan meisjes die mijn leeftijd hebben: Go for it! Als je aan iets twijfelt op welk gebied dan ook, zeker doen! Wanneer het toch mislukt, zie dit niet als een verlies, maar als een les. Lukt het wel? Keigoed, keep on growing!

Wat mag niet ontbreken in je handtas? Wat is jouw “secret weapon” waar je echt niet zonder kan als je de deur uitgaat?

Ze zitten niet in mijn handtas, maar ik draag ze wel elke dag: mijn ringen. Ik ga echt heel zelden de deur uit zonder. Zonder mijn ringen voel ik me echt heel “kaal”.

Welke andere Tiense Powervrouw verdient volgens jou een “shout-out” en kan je ook vertellen waarom?

Goh, dit vind ik een moeilijke. Er zijn er zoveel!

Ik wil graag een shoutout doen, naar alle jonge Tiense ondernemers. Ik vind het zo leuk dat er in onze stad zoveel hippe, jonge zaakjes bijkomen. Deze zijn stuk voor stuk een aanwinst voor Tienen en zetten Tienen weer op de kaart.

Ik heb dan ook pas de krachten gebundeld met mijn jonge collega’s voor een mega giveaway-actie. Ga dus zeker eens een kijkje nemen op mijn Instagram account!

Wie moet de volgende Tiense Powervrouw zijn? Stuur een mailtje naar redactie@tienentroef.be en dan geven wij het door aan Lotte.

Auteur:  LOHX Photography

Illustratie: LOHX Illustrations