In deze koudste en donkerste periode van het jaar, kan iedereen wel een heerlijk verwarmend tasje soep gebruiken. En waarom dan niet soep drinken én het goede doel steunen?

Op 10 december 2016 kon je op de Grote Markt van Tienen genieten van een heerlijk tasje warme pompoensoep. Ideaal om even op te warmen na het schaatsen of het kerstshoppen. De opbrengst van deze soep was bovendien verbonden aan het goede doel, ‘Samen Tegen Armoede’ van Welzijnszorg.

Een mooi initiatief dat de welpen van jeugdbeweging 213e FOS ‘De Hinde’ hebben klaargespeeld dankzij de actie ‘Soep op de stoep’ van Welzijnszorg en hun begeleiding. De kleine welpen waren ondanks hun prille leeftijd van 8 tot 11 jaar de topverkopers van de dag.

“Scouting, da’s geven om een ander.”

De leiding voorzag lekkere pompoensoep en de dappere welpen spraken mensen aan om te komen proeven. “Eerst soep proeven, nadien pas geven wat je wil!” werd de slogan die weergalmde op de Grote Markt. Het principe was eenvoudig: de klant mocht zelf kiezen hoeveel euro hij of zij wou bijdragen voor het goede doel. Zelfs als je liever geen soep wou drinken, kon je nog steeds een duit in het zakje doen. En die duiten leverden op een uur tijd maar liefst 260,58 euro op.

Een aardig bedrag om mensen die in armoede leven verder op weg te helpen. Eén op zeven mensen in ons land leeft immers in armoede. Een getal dat dringend moet worden bijgesteld. Als we allemaal ons steentje bijdragen, kunnen we hierbij helpen. En dat is ook de bedoeling van de scouts, want: “Scouting, da’s geven om een ander.”

Naam auteur: Anneke Smeyers

Naam fotograaf:  Kobe Declerck

www.samentegenarmoede.be