De stilte voor de Gala storm

Het is vrijdagavond, de deuren voor het Gala van de Tiense Troeven zullen over een klein uur opengaan. Alle TienenTroevers lopen als kippen zonder kop door de Manege om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. An Jordens heeft het podium al eigen gemaakt en gaat samen met DJ-duo Wonbeat & Purpose door de laatste run-through voor de show. De awards worden een laatste keer bewonderd en opgeblonken en nog enkele extra drankjes worden snel in de frigo’s gezet. We testen onze nieuwe photobooth alvast even uit en nemen plaats voor de jaarlijkse groepsfoto. Vanuit de inkomhal komt plots de geur van verse pizza’s binnenwaaien en er wordt een fles bubbels voor het vrijwilligersteam van haar kurk ontdaan. Classy, we know.

Gala van de Tiense Troeven 2019/'20

Maar ook dat is het Gala. Na maanden aan voorbereidingen en eindeloos veel vergaderingen doorheen januari is het moment plots aangebroken: Het is vrijdagavond, de deuren voor het Gala van de Tiense Troeven zullen over 5 minuten opengaan. Zelf mag ik het eerste aanspreekpunt zijn voor onze bezoekers. Terwijl ik de tickets scan kan ik alle prachtige gala looks bewonderen en op dat moment zwelt mijn hart meteen van trotsheid. Trotsheid op het straffe vrijwilligersteam van TienenTroef, want in tegenstelling tot wat velen geloven is deze blog onze hobby. Ook wij hebben allemaal een gewone job overdag en zetten we ons buiten de uren belangeloos in om de trotsheid voor onze mooie stad te tonen. Maar goed, ik wijk af. Snel verder scannen want we hebben een show te presenteren. Wel, ikzelf niet. Gelukkig maar, al reik ik samen met alle TienenTroef fotografen straks wel een award uit. Je zal me dus toch even op het podium kunnen spotten, maar geef me toch maar liever de dansvloer achteraf. Ik geniet van elk moment van de show en kijk vol bewondering om me heen naar alle gezichten die vol spanning naar de uitslag van de show uitkijken. ‘En de winnaar is …’, zo gaat het nog een tijdje door. Time goes fast when you’re having fun. Je mag er zeker van zijn dat het zo is. Voor ik het weet is de Corsari, meteen ook de laatste award, al uitgereikt en legt Discobar De Trekvogel zijn eerste plaatje al op om de show af te sluiten. Oef, alles is gelukt. Je weet waar je me de komende tijd kan terugvinden, jawel, op de dansvloer zoals afgesproken.

En ja, ook dat is het Gala. Na maanden aan voorbereidingen en een spetterende show vol mooie momenten, is het moment plots daar: Het is zaterdagochtend, zo iets na vieren, en de deuren van het Gala van de Tiense Troeven, die hebben we net moe maar voldaan achter ons dichtgetrokken.

Tekst: Yana Vandeborne
Foto: Annemie Verboomen