Summer Moves is de nieuwste bewegingshype!

Een stevige work-out op zomerse sounds. Eén uur lang shaken en je hele lichaam trainen. Medisch onderbouwd en nog eens plezant ook. Voel je het al kriebelen? Summer Moves is de nieuwste hit van bewegingspraktijk Motion Center in de Gilainstraat. Britt van TienenTroef vervoegde tientallen danslustige dames tijdens een sessie Summer Moves, onder begeleiding van coach Bernadette Laermans. En dat op een druilerige donderdagavond. Klinkt niet bepaald verwarmend, maar geloof me, Bernadette deed de temperatuur in de zaal hoog oplaaien.

Wat is Summer Moves precies?

Bernadette: Summer Moves is een bewegingsprogramma op opzwepende muziek, waarbij we onze core (= onderrug en buikspieren) trainen, meer stabiliteit en coördinatie opbouwen en tegelijkertijd krachtiger worden. De bedoeling is je spieren te versterken op een losse en leuke manier.

Hoe zijn jullie op het concept gekomen?

Bernadette: Ikzelf geef al 17 jaar dansles en sinds 10 jaar zumba en wou al heel lang een spieropbouwend programma uitwerken. Een work-out waarvan dans een onderdeel is, maar niet de overheersende factor. Het is bovendien voor iedereen toegankelijk, je haalt er veel energie en plezier uit, en levert je ondertussen ook een stevige training op. Ik zag het helemaal zitten om dit in het Motion Center onder de naam Summer Moves uit te testen.

Hoe is een sessie Summer Moves opgebouwd?

Bernadette: We bouwen geleidelijk aan op met een opwarming en een coretraining. De daaropvolgende 45 minuten doen we al dansend spier- en krachtoefeningen. Zo verwerken we bijvoorbeeld squats (= kniebuigingen) en lunges (= uitvalspas) in de dansbewegingen.

Alle bewegingen die we aanleren, worden samengevat in 3 dansen. Zo werken we samen ergens naartoe, zonder dat je echt moet kunnen dansen. Dat leer je gewoon al doende. Doordat je de afzonderlijke bewegingen correct leert uitvoeren en ze achteraf integreert in een dansje op catchy muziek, krijgt het bewegingsprogramma een leuke twist. De muziekkeuze en bewegingen die we maken bevatten heel wat latino en reggaeton invloeden.

In elke choreo zit voor ieder lichaamsdeel een verschillende oefening. De opbouw van een danschoreografie wordt heel doelbewust opgesteld. Eindigen doen we telkens met een doorgedreven stretch-sessie. Dat is nodig, om je spieren soepel te houden.

Is het een onderbouwd programma?

Bernadette: Ja, Summer Moves werd onder de loep genomen door één van onze kinesisten hier bij het Motion Center. Philip Laurent heeft zich ontfermd over het concept en heeft de bewegingen vanuit zijn medische expertise en kennis geanalyseerd. Zo waken we erover dat je geen blessures oploopt.

Wat zijn de voordelen van Summer Moves?

Bernadette: Heel je lichaam wordt aan het werk gezet: je traint je armen, buik, billen, benen, enzoverder. Hierdoor word je stabieler en krachtiger. Je conditie gaat erop vooruit. Je zit beter in je vel en voelt je fitter, gelukkiger en energieker.

Zal het concept ook na de zomer verdergezet worden?

Bernadette: Absoluut, want Summer Moves slaat heel erg aan en we ontvingen al heel wat positieve feedback. Het concept zal ook na de zomer gewoon doorlopen, maar dan onder een andere naam. Een naam die ook bij de andere seizoenen past. Fit&Fiesta, zal het vanaf september heten. Inhoudelijk verandert er niets, al wil ik graag “challenges” in de sessies verwerken, kleine opdrachten en oefeningen die je ook thuis kan doen. Zo kan je echt het maximale uit je work-out halen.

Schrijf je nu in voor een reeks van 12 lessen voor de prijs van 135 euro (sportverzekering inbegrepen). Er vinden twee lessen plaats, telkens op vrijdagavond van 19 uur tot 20 uur en van 20 uur tot 21 uur.

Auteur: Britt Sterckx

Foto’s: Motion Center

Website Motion Center

Facebookpagina Motion Center