Hallo,

Ik ben Tony Texas. Vorig jaar beleefde ik in 10 episodes (what’s in a number?) een ongelooflijk avontuur. Nu, ter gelegenheid van de Tiense feestdag (10-10-2017), beleef ik wéér een avontuur in Tienen. Wil jij het verhaal sturen? Kom dan op 10-10-2017, vanaf 18u30, naar Pand10 in het station van Tienen.

Net als bij collega-blogger Nele, zal mijn auteur tijdens zijn literaire performance rekening moeten houden met de verzuchtingen van het brede publiek. Kom gerust binnen, geef mijn auteur een plaatsnaam, een gevoel of een voorwerp en dwing hem op het op te nemen in het verhaal. Laat hem gerust voelen dat hij zijn eigenzinnigheid even opzij moet zetten (in de mate van het mogelijke natuurlijk, uiteindelijk beslist de auteur).

Hieronder leest u alvast de start van  het verhaal:

Tony Texas parkeerde achter de kerk in Grimde. De tenten van de bierfeesten stonden er nog. Tony schudde de hand van de lifter, die ingestapt was in Hakendover. Een verre verplaatsing had Tony niet kunnen aanbieden, maar de lifter was al blij met de afstand Hakendover-Grimde kerk. ‘Weer een kilometer verder’, had de oudere man gezegd. Onderweg had de oudere lifter vertelt over zijn muzikale carrière. ‘Overal ter wereld ben ik geweest. Van Parijs tot Ushuaïa, Van den AB tot Memphis, Tennessee. We hebben muziek gespeeld tot het écht niet meer kon. We reisden van continent tot continent, tot we incontinent werden!’ had de man gegrapt. Tony had vrolijk meegelachen, tot hij plots aan de zitjes van zijn Chevrolet Corvette C3 uit 1974 dacht. Zijn glimlach had gradueel plaats gemaakt voor een bezorgde grijns. De oudere man, niet gespeend van mensenkennis, had Tony gerust gesteld met de woorden “Geen paniek, kerel, ik draag een pamper.’ Knipoog er bovenop!

Tony stapte uit, riep nog ‘Ciao’ naar de lifter, stapte de Kerkstraat in, om tegenover het nummer 10 (what’s in a number?) de Fabriekstraat in te duiken.  Nu ja, straat… eerder een steegje… Tussen de hoge muren en de citernes van het suikerfabriek wandelde hij naar beneden. Tony prefereerde dit straatje boven de drukke Aandorenstraat. Het was er rustiger. Tegelijkertijd had het ook meer rock ’n roll….

En nu is het aan u. Spreek onze auteur aan en stuur dit verhaal naar een passend einde. Op 10-10-2017, vanaf 18u30 in Pand10, aan het station van Tienen.