TienenTroef vindt schatten in Kringwinkel Hageland – Tienen

In oktober 2020 was het ‘Maand van de Kringwinkel’. Voor de eerste keer een volledige maand in plaats van een weekend. De Tienentroevers hebben zich dan ook volledig laten gaan. Ze hebben de kassa van Kringwinkel Hageland – Tienen zeker goed gespijsd en zijn zelf toffe tweedehandsspulletjes rijker. Wil je weten welke schatten zij gevonden hebben?

Wat op deze foto is niet tweedehands? Op het neon-sign en het koperen schaaltje na is alles op dit beeld wel tweedehands of opgelapt. Niet allemaal van de Kringwinkel, maar Yana mocht dit hoekje deze maand toch eindelijk afmaken toen ze in onze Kringwinkel die leuke gouden kader vond, ideaal voor de vintage poster met wilde bloemen die ze had klaarliggen. Samen met zelfgedroogde bloemen in een vaas van, jawel de Kringwinkel, maakt deze vondst het hoekje echt volledig af. 

Het geluk stond aan haar kant deze maand, want twee weken na de eerste gouden kader, scoorde ze ook een tweede voor haar andere bloemenposter. En niet alleen die kader mocht haar platentafel opfleuren, ook twee West Germany vazen vonden snel hun plekje naar haar thuis. Ze stonden goed verstopt in de Kringwinkel, maar haar oog kon ze toch spotten!

Evy was al een tijdje op zoek naar een mooie vaas voor de pampas en pauwenveren die ze recupereerde van het Gala van de Tiense Troeven in januari. Niet zomaar een vaas, maar eentje die bij de oude spiegel van de grootmoeder van haar man past. Kringwinkel Hageland – Tienen postte een foto van de blauwgroene vaas op Facebook en ze was meteen verkocht. Enkele dagen later ging ze met een klein hartje kijken of ze er nog was, want reserveren was niet mogelijk. En ja hoor. Ze stond er nog. It was meant to be! Ze kocht er ook nog het prachtige donkerblauwe vaasje bij dat ze nog net voor sluitingstijd uit het rek griste.

boek fleur van groningen en stieg larsson

In de Kringwinkel vind je het hele jaar door boeken. Maar je moet snel zijn om er de pareltjes te kunnen kopen. Zo kocht Evy deze maand het boek ‘Leven zonder filter’ van Fleur Van Groningen. Een boek over hoogsensitiviteit. Zeker in deze coronatijd komt hoogsensitiviteit nog meer opspelen en is het belangrijk daar correct mee om te gaan. Het tweede boek is van een ander genre: een misdaadroman van Stieg Larsson. Al sinds haar jeugd vindt Evy het boeiend om mysteries en misdaden in boeken op te lossen. Dit boek met 560 bladzijden houdt haar even zoet tijdens de lockdown.

roze glaswerk en bloemetjesservies

Maar… de beste stuks vond Yana tijdens haar laatste bezoek tijdens ‘Maand van de Kringwinkel’. Yana’s mama was al een tijdje op zoek naar een leuk bloemenservies en ze vond er zowaar eentje van Bavaria dat volledig aan haar strenge eisen (lacht) voldeed. Zelf is ze dan weer fan van gekleurd art deco glas en deze superleuke taartschotels en het bijpassende kommetje kon ze niet snel genoeg in haar mandje leggen! Ze zal dan nu maar snel een taart (of was het bananenbrood dat zo populair was dit jaar?) gaan bakken om erop tentoon te stellen. 😉

Wil je zelf ook schatten vinden? Dat kan ook online via De Kringshop.

Auteurs & fotografen: Yana Vandeborne & Evy Ceusters