Ontdek Tintelend Tienen op de Tintelwandeling

De pandemie dwingt menig medemens de wandelbenen in gang te houden. Misschien bij gebrek aan alternatief, maar zeker om de neus eens buiten te steken en niet aan de kamermuren op te lopen, springen, kruipen. Velen onder ons trekken al sinds maart 2020 de ene lus na de andere. Stappentellers slaan tilt. Wandelen laat je bloed sneller stromen, wandelen frist je gemoed op. Kent u de Tintelwandeling al?

De natuur werkt heilzaam. Seizoen na seizoen speelt ze haar troeven uit, volledig zichzelf, zonder ijdelheid, imponerend mooi. Weinig kan daar tegenop.
Maar als u eens wat anders wil, is de Tintelwandeling een verfrissend alternatief. Ze combineert een stukje natuur met veel Tiense cultuur en komt echt tot haar recht wanneer u er rustig de tijd voor neemt.

Een smartphone met QR-scanner is een vereiste. Waar u voor een wandeling de smartphone enkel boven haalt om een ontroerend mooie bloem te fotograferen of voor een selfie met weidse achtergrond – u bent dan ongetwijfeld zelf de ontroerend mooie bloem – gebruikt u hem nu om QR-codes te scannen. Deze verbinden u met een filmpje waarin de leerlingen van de Tintelstroom u met veel enthousiasme een weetje verklappen over deze plek.

De Tintelstroom

De Tintelstroom is een nieuwe inwoner van de stad Tienen, een inwijkeling, want de eerste graad bestaat sinds 2016 in Zoutleeuw. In september 2020 startten ze onder de vleugels van GO! Atheneum met hun project van innovatief en zinvol onderwijs.

Een van de eerste projecten van en door de leerlingen is de Tintelwandeling. De wandeling is 6 km lang en brengt u langs natuurtroeven van Tienen: de Mene en de Grote Gete, maar evengoed langs historische pareltjes en pittoreske plekjes: de afgebrande Paterskerk, het Beulenpad, de Gasthuismolen, een vijgenboom…
U zal ervan versteld staan wat deze jongeren u te vertellen hebben over onze tintelende stad.

De wandeling start aan de vestingplaats van de Tintelstroom aan de Sliksteenvest 1. Instappen kan echter op elk punt van de toer.

De QR-codes zijn te herkennen aan de groene kleur en het logo Tintelwandeling.

De route vindt u door deze link aan te klikken. U vindt deze link
ook op de Facebookpagina van de school of de website.

Auteur: Christa Motton

Fotograaf: Annemie Verboomen