Viral Tiense Troeven

Interview_ViralCrush_LOHXphotography (1 van 3)

Enkele weken geleden gingen we op bezoek bij Viral Crush, de Tiense rockband waar we zeker nog meer van zullen horen. Toen brachten ze hun eerste song uit, nu bereiden ze zich volop voor op hun aankomende shows. Maar waar hangen zij uit tussen de repetities door en wat zijn hun Tiense Troeven? Lees snel verder en wie weet kom je jouw nieuwe favoriete band wel tegen op één van hun favoriete plekken in Tienen.

Wat is jullie favoriete plek om te ontspannen in Tienen?

Goh, er zijn zoveel leuke plekken: het Wiel, het Theatercafé, Het Zwak Moment, Spijshuis Dieu, … Eigenlijk overal waar er drank, eten en muziek is (lach).

Wat vinden jullie het leukste Tiense evenement?

Suikerrock is ieder jaar wel fijn. Maar ook de Kweikersdag was een groot succes. We hebben er zelf opgetreden en het heeft onze verwachtingen sterk overtroffen. Nooit hadden we durven dromen dat er zoveel volk zou opdagen, echt een schot in de roos.

De Kweikersdag was een groot succes. We hebben er zelf opgetreden en het heeft onze verwachtingen sterk overtroffen.

Wat zijn de beste Tiense Troeven volgens jullie?

De suiker! Maar niet tijdens de bietencampagne want dan stinkt het wel een beetje (lach). De Grote Markt was heel gezellig met de kerstmarkt en de schaatsbaan. Wat voor ons natuurlijk een belangrijke troef is, is dat Tienen de laatste tijd meer aandacht voor cultuur heeft met projecten zoals X-Press, dat jongeren een podium biedt om hun talent aan het grote publiek te tonen. Zulke projecten zijn een bewijs dat de jeugd meer betrokken wordt. Maar ook initiatieven zoals het HAP foodtruckfestival en de witte picknicktafels doorheen de stad vonden we zeer fijn.

Wat mist Tienen nog?

Meer geëngageerde mensen. Daarmee bedoelen we dat degenen die steeds negatieve commentaar hebben op de stad beter zouden meewerken aan alle positieve initiatieven die er zijn. Als we samenwerken zal het zeker lukken om mooie dingen te realiseren.

Auteur: Yana Vandeborne

Foto’s: Lotte Hendrickx