Wat is jouw meest memorabele Suikerrockherinnering?

Suikerrock was al aan haar 33ste editie toe. Dat betekent al 33 jaar muziek en feest in het hart van onze stad. Wij gingen op zoek naar welke herinneringen uit die 33 jaar het meest bleven hangen bij de bezoekers, met de eenvoudige vraag: “Wat is voor jou het meest memorabele Suikerrockmoment dat je ooit meemaakte?”

foto: LOHX photography

“Het is onze eerste keer op Suikerrock, dus veel anekdotes hebben we niet vrees ik! (lacht) We hebben alleen nog maar Mama’s Jasje gezien en dat was echt leuke nostalgie! Dus bij gebrek aan andere ervaringen is dat voorlopig ons Suikerrock hoogtepunt!”

foto: LOHX photography

“Het is de tweede keer dat we op Suikerrock zijn, maar er zit wel tien jaar tussen vorige keer en deze keer. Wat mij zal bijblijven, is hoe wij vandaag geholpen zijn. Ik had per ongeluk tweemaal hetzelfde ticket afgedrukt, maar wel twee tickets besteld. De mensen aan de ingang en de kassa hebben ons ongelooflijk goed geholpen om dat tweede ticket toch te kunnen valideren. Wat een service. Chapeau Suikerrock. Voor ons is het vandaag vrouwendag: Niels en Marco! Niels begint over twee minuten dus wij gaan hier niet langer blijven staan!”

foto: LOHX photography

“Wij zijn van Tienen, dus we hebben alle edities van Suikerrock meegemaakt, jongen. Het is wel fel veranderd. Vroeger kon je nog makkelijker door de stad tijdens het festival en de laatste jaren hebben we minder artiesten van onze smaak kunnen zien. We waarderen Clouseau of zo wel, … of Rob de Nijs vanmiddag. Maar de absolute topper die we hier al konden zien was Tom Jones!”

foto: LOHX photography

“Het is voor mij de eerste keer op Suikerrock! Ik kom voor Niels DeStadsbader en Marco Borsato. Normaal gezien hadden we Nielson ook graag meegepikt, maar die is helaas ziek. Ik kijk er wel naar uit!”

foto: LOHX photography

“We komen nu ongeveer 3 jaar naar Suikerrock. Voor ons gaat het eigenlijk altijd om de feestjes op de Veemarkt. Dat is ook waar we altijd met onze vrienden van de Scouts afspreken. We komen gewoon voor de geweldige sfeer.”

foto: LOHX photography

“Ik kom al 25 jaar naar Suikerrock en eigenlijk is dat elk jaar bijzonder eigenlijk. Het is namelijk zo dat Suikerrock altijd valt in het weekend dat wij met de Bergrakkers terugkomen van ons kamp. Wij ronden ons kamp dus eigenlijk elk jaar hier af op de Veemarkt op Suikerrock.”

foto: LOHX photography

“Het leukste aan Suikerrock is dat we plezier en werk kunnen combineren. Wij werken elk jaar aan drankstand 6 op de Grote Markt. Vandaar kunnen we wel veel optredens meepikken. Voor ons springen er twee dingen bovenuit: het optreden van Steve Aoki van vorig jaar en Dimitri Vegas en Like Mike van gisteren. Dat was echt knallen!”

foto: LOHX photography

“Ik kom al 25 jaar naar Suikerrock. Eigenlijk is dit dus een jubileumeditie voor mij. Voor mij is er absoluut een onbetwist hoogtepunt. Een aantal jaren geleden was Within Temptation de afsluiter, met hun theatrale bombastische muziek en het was aan het gieten en gieten, maar de hele markt bleef vol staan en dat gaf dat hele optreden, echt een geweldige show, een hele bijzondere sfeer. Dat vergeet ik niet meer!”

foto: LOHX photography

“Het beste optreden dat ik hier ooit zag was in 2013, toen Regi de afsluiter was. Na middernacht werd de Grote Markt opengesteld voor iedereen en  stroomde toen helemaal vol. Echt een geweldig feestje was dat!”

foto: LOHX photography

“Wij staan al jaren hier op Suikerrock. Wij gaan de hele zomer van week tot week naar andere festivals in België en Nederland. We hebben hier al op veel plaatsen op het parcours gestaan. Mijn leukste herinnering op Suikerrock heeft te maken met het optreden van de Sisters of Mercy een aantal jaren geleden. Wij krijgen als standhouder een polsbandje waardoor we de wc’s kunnen gebruiken, maar wij mogen daarmee niet op het plein. Toen we hoorden dat de Sisters of Mercy gingen spelen, hebben wij toch geprobeerd om de markt op te raken, maar de security had ons gauw te pakken en ik werd met kop en kont van het plein gegooid (lacht).”

foto: LOHX photography

“Ik kom al 3 jaar, mijn vriendin al 10 jaar of zo. Voor ons was Dimitri Vegas en Like Mike gisteren, een absoluut hoogtepunt. Vorig jaar was Lost Frequencies ook supergoed!”

foto: LOHX photography

“Heel eenvoudig. Het beste wat er al op Suikerrock is geweest, was het optreden van Grace Jones. Klaar!”

foto: Yana Vandeborne

“Ik vierde enkele jaren geleden mijn 17de verjaardag op Suikerrock en The Jacksons gaven een geweldig optreden. Later zaten we op restaurant en wie wandelde er binnen? The Jacksons! Ze zongen voor mij een liedje en mijn verjaardag kon niet meer stuk.”

“Ik heb 2 keer hoogzwanger op Suikerrock gestaan en geen enkele editie gemist sinds mijn 17 jaar. Natuurlijk hebben ook mijn kinderen die microbe te pakken.”

foto: Yana Vandeborne

“We leerden elkaar 24 jaar geleden kennen op een uitstap met gemeenschappelijke vrienden. Toen sloeg de vonk al over, maar op de editie van Suikerrock die daarop volgde, wakkerde het vuur echt aan en werden we ook echt een koppel. Zoveel jaar later komen we nog steeds elk jaar om de sfeer op te snuiven en ons even terug naar het prille begin van onze relatie te bevinden.”

foto: Sara Reinquin

“De editie van Suikerrock van het afgelopen jaar zal me zeker bijblijven. En dan vooral de vrijdag. Toen ging ik speciaal de Grote Markt op voor Kraantje Pappie en Steve Aoki, die last minute aan de affiche werd toegevoegd. Die vliegende taarten waren een zot zicht, gelukkig stond ik zelf net buiten de gevarenzone. (lacht) Het legendarische optreden van Iggy Pop in 2017 zal me ook bijblijven, als is dat meer omdat het toch wat apart was.”

foto: Sara Reinquin

“We zijn niet van Tienen, maar toen we vorig jaar het festival bezochten was het zo leuk dat we dit jaar besloten onze vrienden mee te brengen. Spijtig dat het weer van vorig jaar thuis gebleven is, maar we gaan de regen onze sfeer zeker niet laten bederven. Net als vorig jaar zijn we hier om een heleboel herinneringen te maken en gewoon te genieten. Daarom gaan we nu eerst lekker eten bij Pincho.”

foto: Filip De Keersmaecker

“De eerste keer dat ik naar Suikerrock kwam, was in 2013, daarna ben ik een aantal jaar niet meer hier geweest. In 2018 was het opnieuw prijs en wel met de kids die toen genoten hebben van de Ketnetband. Van 2013 herinner ik mij vooral het optreden van Golden Earring.  Vorig jaar waren dat de optredens van OMD en Kool & The Gang. Vandaag zijn we gekomen voor Rob de Nijs, maar we zijn ook aangenaam verrast door Mama’s Jasje, en Niels De stadsbader en Marco Borsato zullen ook wel voor ambiance zorgen. De dochter geniet grotendeels mee vanop mijn schouders, de oudsten hebben het gezelschap van een kameraadje. Tussendoor zijn we een frietje gaan halen en hebben de jongens wat gegamed.”

foto: Annemie Verboomen

“Geef mij maar Goose! Hun elektronische muziek is helemaal mijn ding, en er was veel ambiance. Het optreden van Dimitri Vegas was een geweldige show met veel spektakel en heel het volk deed mee.  Acht passen naar rechts, acht passen naar links, en heel het publiek schoof op naar rechts en naar links, geweldig.”

“Ik kom al 26 jaar naar Suikerrock, maar vroeger was er veel meer volk en ambiance. Het beste dat ik ooit gezien heb op Suikerrock, was de show van Grace Jones. Dat heb ik ervoor en erna nooit gezien. Zij veranderde tussen elk lied van kledij. Ik kom niet alleen naar Suikerrock, ik ga ook veel naar concerten en optredens. Ik doe ook ieder jaar mee aan Tienen Zingt, dat volgende zaterdag plaatsvindt.”

foto: Annemie Verboomen

“Ik kom al jaren naar Suikerrock en wil geen enkele editie missen, ik kom graag onder de mensen. Een favoriet? Neen, die heb ik niet. Ik ben fan van iedereen, en ik hou van alle optredens. Wij komen ieder jaar naar de familiedag.  Suikerrock is voor ons de afsluiter van de vakantie, maandag is de vakantie gedaan en beginnen we opnieuw te werken. Een speciale herinnering?  Neen, dat heb ik niet… of toch, wacht. Ik was een keer zó moe, en ik wou zo weinig mogelijk van de optredens missen, dat ik een uurtje in mijn auto ben gaan slapen. Die stond op de kazerne geparkeerd, gelukkig niet zo ver, want ik wou niet naar huis gaan om te rusten.”

Interviews: Alain Van Den Broecke, Yana Vandeborne, Evy Ceusters en Annemie Verboomen.