Opmerkelijkste Tiense persoonlijkheden van afgelopen zomer

Het is september! Voldaan blikken we terug op een geslaagde zomervakantie. Die was zonnig, met momenten heet, soms nat, maar vooral: hartverwarmend. Met een special thanks aan volgende vijf persoonlijkheden, die de Tiense zomer nog meer kleur gaven:

1. Seppe Tonneus – Nieuwe voorzitter Dierenasiel Tienen

De 32-jarige Sebastien Tonneus uit Oplinter heeft zijn sporen reeds verdiend door zijn inzet als vrijwilliger voor het Tiense dierenasiel. En nu is het aan hem om samen met het voltallige bestuur, het beheer en de vrijwilligers een succes te maken van de vzw Dierenasiel Tienen. Sinds 1 juli zet hij zich fulltime in als voorzitter van het asiel en nam hij de fakkel over van Huguette Benoit, die vorig jaar na 34 jaar afscheid nam van de dieren. Voor Seppe een uitdagende, maar indien geslaagd, voldoening gevende opdracht. Miauw!

2. De mensen van vzw Huis in de Stad

De Costa Hoppa pop-up bar krijgt op weekdagen unieke bezoekers over de vloer en achter de toog: op dinsdag, woensdag en vrijdag nemen de Bijzondere Bewoners van Huis in de Stad de bediening over.

Hoe ze tot dat idee gekomen zijn? Begeleidsters in Huis in de Stad Katty Es en Karen Reggers, vonden het nuttig om een horeca-atelier uit te bouwen voor hun bewoners. Zulk atelier biedt hen een zinvolle dagbesteding. Komt er toch geen pop-up-gelegenheid in het Oud College, zeker! De mannen van Costa Komma en Brouwerij Hoplinter stonden meteen achter het voorstel, et voila, een mooie samenwerking tussen mooie mensen werd geboren. Dat onder de naam Costa Bijzonder.

 

3. Team Hert uit Vissenaken

Ge gaat hert of ge gaat ni! Dat was het motto van Bart Coeckelberghs, Stijn Vanderlinden en Stefanie Willems van Team Hert uit Vissenaken. Half juli namen ze met hun knalgele Ghostbusters Chevy deel aan de zotste rally van het Westelijk halfrond: The Budapest Rally! Gedurende 7 dagen reden ze langs de mooiste wegen van Europa, en haalden ze de zotste fratsen uit. Waarmee ze punten konden verdienen, om zo kans te maken op hét icoon van het Oost-Blok: de Trabant.

En dat ze dat nog uitstekend gedaan hebben ook. Team Hert eindigde tweede en nam helaas geen lelijke Trabant mee naar huis, maar wèl de prijs van het sympathiekste team. Tienenaars, het kan ook niet anders.

4. David Titeca van Brouwerij Hoplinter en Costa Hoppa

Dat David Titeca het goed doet, uitstekend zelfs, daar in het Oud College in de Broekstraat. Hij vertoeft er zo vaak, dat hij er praktisch zijn domicilie kan plaatsen. Als een goede huisvader en bekwame projectleider vormde hij de leegstaande klaslokalen van de middelbare school om tot een bruisende en duurzame broed- en ontmoetingsplek. En dé place-to-be in Tienen, afgelopen zomer. Ook na de zomermaanden blijven de pop-ups open.

 

5. Philippe Liesenborghs van OpgewekTienen

Je vraagt je af hoe hij het allemaal klaarspeelt: vader zijn en een vaste job combineren met het leiden van de bekendste burgerbeweging uit Tienen. Philippe doet het al 9 jaar, met belachelijk veel passie. Respect!

Tekst: Britt Sterckx
Foto’s en beelden: Kobe Declerck en Chris François, Alain van den Broeck, Jeroen Geladé, Team Hert, Lotte Hendrickx

Fan van onze artikels? Wil je dolgraag bijdragen aan het voortbestaan van onze bescheiden blog?
Steun ons en blijf wekelijks van de gekste, meest inspirerende en boeiendste verhalen uit onze mooie stad genieten!